Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża z trzecim dzieckiem...bardzo ciężko?

Polecane posty

Gość gość

Opiszcie,proszę,swój dzień z trójką dzieci lub z dwójką i do tego w ciąży. Jestem w 16 tygodniu,dziecko planowane,ale coraz częściej ogarnia mnie strach na co ja się piszę...

Gość gość
nie wiem ja mam piątkę tyle że już odchowaną dzieci są grzeczne i dobrze się uczą .Ludzie mnie za to nienawidzą , mówiąc super się ustawiłaś teraz nic tylko kolejne 8 latek będziesz ciągnęła pincet plus. Za nic bo dzieci masz już duże szkolne i w sumie , nikt nie bierze pod uwagę że same się nie wychowały do 8 , 10 , 14 lat poszło to w niepamięć :-D Nie piszę wieku każdego bo wiem ,że siedzi tu kilka moich pseudo koleżanek z PRACY CO BY MNIE W ŁYŻCE WODY UTOPIŁY Z NIENAWIŚCI :-o

Gość gość
A w jakim wieku masz dzieci? Czego tak konkretnie się boisz? Ja też jestem w 3 ciąży, planowanej. Do porodu mam już bliżej niż dalej :-)

Gość gość
po co tyle dzieci . Nie szkoda wam życia

Gość gość
Ja jestem w trzeciej ciąży dopiero początek 7 tydzień. Zobaczymy jak to będzie. Mysle ze dobrze.mam juz dwoje ale oni juz duzi,10 i 15 lat.taka niespodzianka nam się trafila na święta pod choinkę:-)

Gość Ale to już było
Mam dwoje dzieci.Planowaliśmy z mężem trzecie, jednak zrezygnowaliśmy z tego pomysłu ponieważ bardzo jest ciężko przy dwójce dzieciaszków i to z niewielką różnica wiekową.Prawie nie śpimy w nocy.

Gość gość
Mam 3 dzieci, jestem w kolejnej ciazy(14tc), pracuje na cały etat, a wiec chyba mozna;-) Niedkugo chyba pójdę na zwolnienie, nie mam na miejscu rodziny, zatrudniam pomoc do sprzątania, czasem opiekunkę, czasem catering.

Gość gość
gość 12:25 to widzisz zależy i od rodziców i od dzieci, które już się ma. Moje są jeszcze małe - jedno przedszkolne, drugie jeszcze nie, ale są grzeczne, ułożone, pięknie się ze sobą bawią. Jakby były inne, trudniejsze, to nie postaralibyśmy się o trzecie. Nie mamy orki z nimi, tylko całkiem miło i wesoło :) Każdy ma jakieś swoje zdanie o liczbie dzieci ile chciałby mieć. Jeden chce jedno, inny dwoje trzeci troje. Wątpię, żeby na trzecie świadomie decydował się ktoś, komu dwójka, którą już posiada dawała konkretnie w kość. My nie mamy masakrycznego życia. Nie jestem niewsypana, zaorana, styrana życiem. Na dzieci nas stać, dają nam dużo radości. Nie wysysają z nas życia.

Gość gość
12 25 co konkretnie masz na myśli pisząc nie szkoda wam życia????

Gość gość
dobrze ci jakżeż pieprznięta, trzecie dziecko, ja mało po pierwszym sie nie rozleciałam, ale rozpłodowe i nie do zajechania przez faceta

Gość gość
do gość dziś - a że 10-14 lat poszło w niepamięć, dobrze ci jakżeż głupia i napieprzyłaś tyle dzieci, przecież ci z sufitu nie spadły, jak się idzie do łóżka to się też myśli głową a nie tylko samą dupą. Do tego ni uwierzę, że wszystkie tak zaraz po urodzeniu same o siebie dbały, prały gotowali i tp. chyba, że obarczałaś opieką starsze dzieci młodszymi i to winni ci na stare lata wypomnieć, bo dzieci mają mieć swoje dzieciństwo a nie opiekować się młodszym rodzeństwem które rodzice napieprzyli.

Gość gość
do gość dziś - nie mam na miejscu rodziny, a czy rodzina kazała ci się rozmnażać jak królica, kolejna idiotka. Moja rodzina jak chce abym im pomogła w opiece dzieci to od razu walę im aby się ode mnie odpieprzyli, oni jako rodzice używają uciech łóżkowych, pieprzą się bez opamiętania a ja jako rodzina mam później przy tych bachorach zapieprzać, odwaliło wam. A wt ile pomogłaś rodzinie w opiece nad ich dziećmi. Najlepiej to wymagać od kogoś, kolejna idiotka

Gość gość
Do gość 16.01. Ktos tu ma poważne problemy psychiczne widzę i powinien iść się leczyc

Gość gość
tak, mam problem psychiczny bo mam siostrę co napieprzyła dzieci i i ma pretensję, że my jako rodzina winniśmy ją za to po rękach nosić i zapieprzać przy tych bachorach

Gość gość
To co robisz na forum ciaza poród maciezynstwo?? Idź do lekarza. I nie porównuj innych kobiet do twojej siostry. Jak masz patologie w domu to nie nasza wina wiec sie odczep

Gość gość
do gość dziś - Mam 3 dzieci, jestem w kolejnej ciazy(14tc), pracuje na cały etat, a wiec chyba moznaoczko.gif Niedkugo chyba pójdę na zwolnienie, nie mam na miejscu rodziny ..."........ a tu tez narzeka, że nie ma na miejscu rodziny tj. darmowych parobków

Gość gość
Kurde, ja to was za bardzo nie kumam. Ja to nienawidzę jak mi się ktoś Szweda i w robotę mi pcha. Jestem Zośka samoska mam dwoje dzieci chciałabym 3 ale jeszcze nie teraz ale jestem na tyle zaradna by sobie radzić. Co wy z tą pomocą.

Gość gość
Ja z 17.01 U mnie to jest właśnie tak że wszyscy na siłę z pomocą się pchają a ja się tylko wkurzam

Gość studentkalogopedii
Hej, ja trochę z innej beczki. Chciałam prosić Was o pomoc. Jestem studentką logopedii na Uniwersytecie Gdańskim. Pisze pracę licencjacką na temat "Stan wiedzy przyszłych rodziców na temat profilaktyki logopedycznej w pierwszym roku życia dziecka". Także jeśli jesteście w ciąży, czy mogłybyście rozwiązać moją ankietę potrzebną mi do tej pracy? Przydałaby się również odpowiedź waszych partnerów, także jakbyście mogły ich zachęcić również do rozwiązania ankiety byłabym bardzo wdzięczna :) link do ankiety https://www.survio.com/survey/d/Z6B6E5B1J9X1I 7B3X ps. po zakończeniu ankiety, chętnie podam poprawne odpowiedzi ;)

Gość gość
do tej patolki co tam od królic , bachorów itd. itp. TAKIE teksty jak ty tu bezkarnie na mnie wypisujesz , obrażając mnie powinny być ukrócone więc nie omieszkam jutro podejść na posterunek i zapytać jakie mam szansę na znalezienie cię trolico Po drugie jakbyś zobaczyła w jakim wieku mam dzieci to byś zrozumiała że praktycznie wszystkie jednocześnie były małe i żadno nie musiało zajmować się żadnym tylko teraz w oczy kole że są ładna zadbane i zdrowe no i to święte pincet plus :-D które jest dopiero chwilkę , a ja sobie super bez tego radziłam . Gdzie ja napisałam , że sobie nie radzę bądź że mi ktoś pomaga niby moi rodzice z grobu wstaną ? Czy rodzina męża mi palcem pomoże nawet bym nie chciała Bo to moje dzieci jedyne dobro i szczęście jakie mam . i nie pozwolę żebyś pisała o nich BACHORY tak że mam nadzieję , że mi coś doradzą jutro na posterunku , bo ja nikogo tu nie wyzywam i nie obrażam , a tym bardziej MATEK I DZIECI .

Gość gość
Do gość 15:46 z wczoraj - coś z tobą nie tak??? Urodziłaś jedno i ciężko ci było - ok. Ale po co takie komentarze dla tych, co mają taką trójkę powiedzmy? Mnie ciąże nie niszczą, nie mam anemii ani innych atrakcji, żylaków, rozstępów, tyję do max 10 kg - taka moja genetyka. Dzieci mam fajne, normalne, ułożone, rozsądne. Stać mnie na nie, żadne babcie nie zajmują się nimi ponad kontakty, które same chcą. Nikt nie ma do nas pretensji o liczbę dzieci, bo to my się nimi zajmujemy. Uwaga - mąż chciał trójkę, więc na pewno nie cierpi z tego powodu. Po co obrażasz innych? Jak Ty byś przebiegła 100 metrów w 20 sekund a ktoś przebiegnie w 10 to jest cyborg i robocop w jednym, a nie człowiek? Dlatego, że ty tak nie potrafisz? Standard dla ciebie, ze jak jesteś w czymś gorsza, to obrażasz tych co sobie lepiej radzą?

Gość gość
dziewczyny zostawcie ją ona tu już siedzi w uj czasu i nawija non stop te same teksty są tak charakterystyczne , że ja od razu wiem , że to właśnie ona nic tylko Królice , bachory i matki idotki bo decydują się na więcej niż jedno. Do tego jest na tyle nie normalna , że ktoś coś napiszę a ona i tak sobie to przerabia na swoje modły Tak że ja bym sobie nawet du....y nie zawracała nią i po prostu jak widzę jej wpisy to czytam jedno zdanie , a resztę już sobie daruje bo po prostu nie warto czytać prostactwa :-o

Gość gość
A tak BTW co jest niby złego w tym, że dziecko zajmuje się młodszym rodzeństwem? Dziecko powinno mieć obowiązki. Świat dąży teraz chyba do tego, żeby nawet w rodzinie wielodzietnej wychować skoncentrowanego na sobie sobka..

Gość gość
bo teraz dziecko do 30 ma być na cycku A potem rodzice się dziwią że kalectwo niezaradne życiowo :-o

Gość gość
hahahah jeszcze bedziecie plakac na tych swoich oswojonych snobow kiedys

Gość gość
No właśnie. Jak tak czytam tutaj niektóre mamy, które traktują dzieci jak małych sułtanów, to się zastanawiam jak odnajdą się w społeczeństwie i jakie będą mieli relacje jak te dzieci dorosną, bo mam wrażenie, że mama będzie tylko skarbonką i służącą..