Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem tej mody na produkty bez laktozy,bez glutenu itp.

Polecane posty

Gość gość

Ludzie myślą że są zdrowsze a to nie prawda,wystarczy poczytać,że gluten i laktoza wcale nie są szkodliwe dla ludzi,których organizm je toleruje, powinni sięgać po nie tylko ludzie z nietolerancją na te składniki,a tymczasem produkty te stały się modne dla wszystkich konsumentów mimo,ze są kilka razy droższe i dla mnie ( mówię dla mnie,bo to już kwestia smaku) obrzydliwe, mleko bez laktozy jest tak słodkie,jakby ktoś wrzucił do niego kilka landrynek, ciasto bez glutenu smakuje jak trawa

Gość gość
Wszystko przed Tobą, kiedyś zrozumiesz.

Gość gość
idiotów nie brakuje, więc idiotów się doi 🖐️ ot i cała tajemnica; ale nawiedzeni i tak wiedzą swoje, więc ich nie przekonasz ;) i tak pociska im się kity o śmiercionośnym glutenie, laktozie, drożdżach i bóg wie czym jeszcze, a kretyni to kupują

Gość gość
no majac hasimoto czy inne autoimmunolog/ choroby powinno sie z nich zrezygnowac/ nawet dorosly kot nie powinien mleka pic/ juz dawno udowodniono ze ci co pija mleko maja zyly poZAPYCHANE itd

Gość gość titka1
Niby to glupota ale ja przez pol roku nie jadlam glutenu , laktozy i cukru ( sacharozy) - to wszytsko ze względu na zawirowania zdrowotne. Po tym czasie wygladalam super- schudłam , miałam cere jak nastolatka , wlosy mi się zagescily i rosly jak szalone. Ale faktem jest ze trudno wytzrymac na takiej diecie i jest ona bardzo kosztowna.

Gość gość
Efekt placebo i tyle w twojej poprawie

Gość gość
15.20 ty masz zapchany mózg i na to.już niestety nie ma ratunku

Gość gość
Ludziom każdy kit mozna wcisnąć,jaki i ten że gluten free = zdrowie i tak właśnie doja na kasę naiwnych polaczkow

Gość gość
A ja sie absolutnie z tym nie zgodzę.... Miałam okazję być na diecie bezglutenowej i powiem wam, że się tak smieją z Pani Lewandowskiej a jednak człowiek się lepiej czyje....