Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy jaka masc przeciwbolowa stosowac przy karmieniu piersia????

Polecane posty

Gość gość

Mam w domu niespelna 3 tyg noworodka ktorego karmie piersia. Od czasu porodu bardzo boli mnie noga. Bol w sumie umiejscowiony jest z tylu biodra, pod plecami. Nie mam pojecia czy to od kregoslupa, nerki, czy po prostu jakis ucisk na nerw. W kazdym razie nie moge nawet normalnie chodzic, tylko kuleje na jedna noge. Myslalam ze przejdzie samo, ale niestety nie. Tu w uk nie zaproponowali mi nic poza paracetamolem ktory nie pomaga... Moze ktos borykal sie z bolem podczas karmienia piersia i poleci jakas masc do stosowania miejscowego???? Bylabym bardzo wdzieczna!! W domu mam naproxen ale tam jest wyraznie napisane zeby nie stosowac przy karmieniu. Dodam ze zawsze bylam aktywna fizycznie osoba, nie mam nadwagi, a teraz to masakra nawet na spacer z dzieckiem nie moge wyjsc.

Gość Farma
Nie stosuj naproksenu ani zadnych silniejszych NLPZow. Jesli paracetamol Ci nie pomaga, mozesz spokojnie wziac doraznie ibuprofen w standardowej dawce. Przechodzi do mleka w tak minimalnej ilosci, ze nie ma to wplywu na dziecko. Poza tym to przeciez skladnik syropow dla najmlodszych.

Gość gośćie
Mnie to wygląda na RWE kulszowa, mnie pomagały odpowiednie ćwiczenia parę minut

Gość gość
Cwiczenia? O tym nie pomyslalam...mozesz podac jakiegos linka do cwiczen ktore stosowalas??? Jak dlugo trzeba czekac na jakies efekty?

Gość gość
Jej ja też poproszę o ćwiczenia!

Gość gość
Obstawiam problem z dyskiem, powinnaś pójść na RTG i rezonans. Popatrz na ćwiczenia McKenzie, pomagają w takich wypadkach.

Gość gośćie
Na YouTube jest mnóstwo przykładowych ćwiczeń na rwe kulszowa, polecam autorstwa Zdrowie w Ruchu :-) mnie pomogły