Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na ile wystarcza Wam podkład, tusz, puder?

Polecane posty

Gość gość

Mi podkład wystarcza na 3 miesiące, tusz na 1,5 miesiąca a puder na 4-6 miesięcy.

Gość gość
Mi tak samo :)

Gość gość
Co 2msc kupuje kosmetyki

Gość gość
Niektóre kobiety twierdzą, że podkład wystarcza im na 6-12 miesięcy. Dla mnie to troche nie wyobrażalne.

Gość gość
Mi to wystarcza na rok ,a puder na kilka lat.

Gość gość
A ja nie używam podkładu,troche tuszu i lece

Gość gość
Mi podklad i puder na 2miesiace a tusz na 3msc. Niewiem moze daje za duzo kosmetykow:) Jak wy to robicie ze starcza wam na dluzej

Gość gość
podklad mi wystarcza na 10 msc, tusz do oczu zmieniam co dwa miesiace

Gość gość
podklad mi wystarcza na 10 msc, tusz do oczu zmieniam co dwa miesiace, nie daje duzo, na twarz. Gy nie wychodze z domu do podkładów nie używam tylko tusz

Gość gość
Krem bb (podkładów nie używam) 3-4 mc, nakładam ilość wielkości ziarna grochu. Tusz 4-5 mc, nakładam dwie warstwy. Puder w kamieniu rok lub dłużej. Nie wiem co wy robicie,że tak szybko zużywacie. Używam pędzla, wycieram go o puder i pudruję twarz, zużywam minimalną ilość. Nie ma potrzeby nakładania kosmetyku tyle, że aż go widać i aż spływa z twarzy :O

Gość gość
Tusz powinno się wymieniać minimum co 3 miesiące. Kremów bb jest 50 ml a podkładu 30 ml to logiczne, że na więcej wystarcza.

Gość gość
Podkład na ok. pół roku, puder podobnie (chyba, że to rozświetlający typu Meteoryty - takiego nie używam codziennie więc trwa długo). A tusz ok. 3-4 miesięcy.

Gość gość
Podkład starcza mi na ok. rok. Nie nakładam dużo, zazwyczaj 2 - 3 krople na gąbeczkę. Preferuję naturalnie wyglądający makijaż. Ale... jak byłam nastolatką, pamiętam, że zużywałam podkład w miesiąc. Aż strach pomyśleć, jak musiałam wyglądać z taką warstwą na twarzy :D

Gość gość
Mi podkład wystarcza na 3 miesiace chyba, że jest to vichy dermablend bo on akurat wystarcza mi na 6 miesiecy- jest super kryjący.

Gość gość
podkład - jakiś miesiąc lub więcej, tusz na lata, puder sypki na długie lata

Gość gość
tusz na lata??? przecież otwarty tusz można używać maksymalnie przez 3 m-ce, potem jełczeje...

Gość gość
Puder - ok 6 miesiecy Podkład ok rok Tusz - 2 miesiące. Dodam tylko ze pudru i podkładu nie używam codziennie :)

Gość gość
Wszystko wystarczyloby mi na kilka lat, gdyby sie nie przeterminowalo. Tak rzadko sie maluje, ze same rozumiecie.

Gość gość
Podklad rok albo dluzej,tusz pol roku,pudru nie uzywam Roz około roku

Gość gość
Podklad ost raz kupilam.w 2009 roku na moj ślub. Od tego czasu nie używam. Rano nasladam krem matujacy i na to puder sypki. Puder starcza mi na 2 miesiące. Tusz do rzes używam tylko jak ide do pracy i strarcza mi na pol roku.

Gość gość
Mi podkład (30ml) starcza na około pół roku przy prawie codziennym malowaniu. Nie nakładam zbyt dużo, bo nie lubię efektu maski. Tusz około 2 miesiące, puder zależy jaki, wcześniej miałam rok, teraz tańszy już mi się kończy po około pół roku.

Tusz wymieniam srednio na miesiac, nie wazne czy jeszcze mi zostalo cos czy nie... Wymieniam, bo mam wrazenie, ze po miesiacu nie jest juz tak dobry :P Podkladow i pudrow nie uzywam, bo mnie zapychaja i mam cere tlusta, wiec niewiele produktow sie na niej trzyma. Na codzien uzywam kremu bb, mam z GR bb cream beauty balm no light i on mi starcza nawet na 3 miesiace, bo jest wydajny, ten dziubek do wyciskania ma taki fajny, ze nie leci za duzo produktu.

Gość gość
i to kupione może za 500+

Gość gość
Mam kilka odcieni pudru i podkładu w zależności od pory roku, chceci bycia albo bledsza albo sniada, więc trudno powiedzieć ile a używam, tusz co 2 mc.

Gość gość
Nie uzywam ani podkładu, ani pudru ani kremów. Tusz wystarcza mi na rok chyba ze wczesniej zaschnie, maluje się od święta