Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki typ urody mam ? Zostawić włosy blond ?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy zima czy co.. No Wiec tak, naturalnie włosy mam bardzo ciemne , taki najciemniejszy brąz z możliwych wpadający w szary, mysi,niemalże czarny. Oczy intensywnie zielone , brwi i rzęsy praktycznie czarne, odcień cery prawie biały,intensywnie jasny wpadający lekko w żółty. Mam obecnie blond włosy z odrostami (coś w stylu Ombre) i się zasntawiwm czy ten blond mnie tak naprawdę nie szpeci i czy lepiej nie byłoby mi w ciemnym ,bardzo chłodnym mysi blondzie(takim jak mój naturalny kolor) ewentualnie muśnięty jaśniejszymi refleksami( nie lubię jednokolorowej głowy bo jest wtedy twarz taka bez wyrazu) , miałam kiedyś kruczoczarny i okazała się klapa zaś w blond czuje ze to jednak nie do końca jest ''to''. Pomożecie ?

Gość gość
Błąd ! Nie w mysi blondzie tylko w mysi BRĄZIE ... Takim prawie czarnym ... przepraszam za przejęzyczenie się

Gość gość
doradźcie

Gość gość
Z opisu obstawiałabym typ "clear winter" (to taki typ, który może zahaczać o . I z takim typem urody na pewno nie szłabym w blond, chyba, że to naprawdę blond taki "stalowy", srebrny. Ale zdecydowanie bardziej ten typ urody potrzebuje mocniejszego obramowania, i szłabym w kolor zbliżony do naturalnego, oczywiście bardzo, bardzo chłodny (w razie gdyby farba niby zimna w odcieniu jednak miała złote albo rude refleksy zawsze możesz ochłodzić je płukanką z gencjaną). No i koniecznie ubrania dobrane do typu urody. Korzystaj z tego, że możesz nosić przy twarzy czerń - to przywilej niewielu kobiet w Polsce. I nie bój się ostrych kolorów, magenta, ostry granat, cytrynowa żółć są dla ciebie wymarzone (nie wszystko na raz oczywiście! :D ).

Gość gość
P.S. reflexy na włosach zawsze możesz zrobić, ale raczej nie na pasemkach tuż przy twarzy, żeby właśnie nie psuć tej "ramki" dla twarzy. Dalej - jak najbardziej. Ogólnie natura wie, co robi, dając nam określone kolory skóry i włosów, i nie należy za bardzo z nią w tym temacie "dyskutować" ;)

Gość gość
03:09 dziękuj***ardzo, póki co mam blond a raczej Ombre z odrostami ciemnymi szarymi

ja również jestem panią zimą i postawiłam obecnie na sombre blond, jednak jest to bardzo stonowany, chłodny odcień