Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chiara1234

Nieprawidlowy stosunek LH do FSH, co to oznacza?

Polecane posty

Gość chiara1234

Witajcie kobietki, od prawie dwoch lat staram sie o dziecko, bez skutku :( odebralam dzis wyniki z hormonow, niby wszystko w normie ale jednak stosunek LH do FSH wychodzi mi 0,43! Estradiol jakis tez niski 37 pg/ml, reszta ok,wyniki robilam trzeciego dnia cyklu. Troche sie martwie bo nie wiem co ten nieprawidlowy stosunek oznacza w praktyce, mam problemy z owulacja? potrzebna bedzie jakas terapia hormonalna? Prosze niech ktos kto ma wieksze doswiadczenie wypowie sie,pozdrawiam.

Gość gość
niska rezerwa jajnikowa

Ja miałam nieprawidłowy stosunek lh do fsh. Mialam PCOS. Cykle bezowulacyjne, cysty na jajnikach. 3 msc leczenia i zaszlam w ciaze

Gość chiara1234
A konkretnie co to znaczy? Wyniki AMH ktore robilam wczesniej sa dobre - 1,7, wiec chyba to nie ten problem, mam 30 lat

Gość gość
ile masz lat? ile masz lh a jaki wynik fsh?

Gość gość
a jakie wartości były lh i fsh?

Gość chiara1234
LH 3,3 , FSH 7,6

Gość chiara1234
jestescie dziewczyny? wybaczcie ale do wizyty mam jeszce daleko dlatego pytam

Gość gość
te wynki nie są tak bardzo złe ,to staranie o pierwszą ciąze?

Gość chiara1234
wyczytalam ze moze to swiadczyc o niedoczynnosci przysadki, to bylaby druga ciaza, mam 9-letniego syna z poprzedniego zwiazku

Gość gość
a miałaś kiedyś usg jajników? Powiem Ci, że ja sobie kiedyś wmawiałam PCOS, zrobiłam badania hormonalne i poszłam pokazać to ginekolog. Zobaczyła i od razu stwierdziła, że to nie PCOS właśnie po stosunku LH do FSH- tylko na to patrzyła. Potem miałam jeszcze usg dla pewności,które to potwierdziło. Masz normalnie cykle? Idź koniecznie do ginekologa, pokaż wyniki badań i zrób usg jajników

Gość chiara1234
usg mialam, wszystko niby ok, cykle mam raczej regularne 26-31 dni, moj partner nie ma jakis super wynikow nasienia, ale lekarz twierdzi ze nie jest zle, juz prawie dwa lata i nic:( chociaz co miesiac pieknie wychodza dwie kreski na tescie owulacyjnym...

Gość gość
jak masz cykle i usg normalnie, to może to nie jest PCOS. Bo mam dwie koleżanki z tym problemem- jedna nie dość, że ma wysoki testosteron, to jeszcze PCOS- nie ma w ogóle miesiączki, musi ją wywoływać, w dodatku ma wiele torbieli i leczy się już jakiś czas. W zeszłe wakacje okazało się, że druga moja koleżanka też ma PCOS- ale ona po raz pierwszy poszła do ginekologa w wieku prawie 23 lat, a od zawsze miała baaaardzo nieregularne miesiączki, ale myślała, że taka jej uroda- potem na usg od razu było widać torbiele. Jeśli u Ciebie nic nie było, to raczej nie PCOS, może chwilowa chwiejność hormonów. Prolaktynę badałaś? Może stres Cię blokuje? często tak jest

Gość chiara1234
Testosteron mam 0,61 ng/ml jeszcze w normie, prolaktyna 15,0, ten estradiol tylko nie wiem czy nie za niski, moze to stres, tak juz dlugo czekam, nie ma co gdybac, zobaczymy co powie ginekolog

Gość gość
a może to wina partnera ze brak ciazy, badał nasienie, ile ma lat?

Gość gość
jedno dziecko już masz ,wiec to może obecny i jego wyniki mają znaczenie?, amh masz1,7 wiec w normie

Gość chiara1234
Partner badal nasienie kilka razy, ogolnie miesci sie w normie, koncentracja plemnikow tylko nienajlepsza

Gość gość
a w jakim on jest wieku ,to tez ma znaczenie?

Gość gość
twoje wyniki nie są złe, amh fajny wynik, może partner ? ile ma lat?

Gość chiara1234
partner ma 40 lat, wiem ze jakosc nasienia tez ma tutaj znaczenie jednak skupilam sie teraz wlasnie na tych hormonach, miala ktoras z was podobny stosunek LH do FSH -0,43??