Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkladka domaciczna

Polecane posty

Gość gość
Kolezanki napiszcie jakie problemy macie ze spiralą w czasie uzytkowania?

Gość gość
Przeciwniczki spirali jaką metodę antykoncepcji stosujecie i polecacie. Ile dzieci macie i jak często uprawianie seks. Zaraz dowiem się, że dwa trzy razy w tygodniu i robicie to z głową. Ja mam od lat hormonalną spiralę, tak jak moje siostry i koleżanki. Mam troje dzieci i więcej nie zamierzam mieć. Tak na marginesie, nie uważam, że 2-4 tygodniowy płód to dziecko.

Gość gość
Czy często ty uprawiasz sex z ta spirala?

Gość gość
Przytoczyłaś tak duzo znajomych majacych spiralę,a w w Polsc ta metoda antykoncepcji jest nie popularna.Jak to sie dzieje.Kto was przekonał?

Gość gość
Jestem jak najbardziej za spiralą. Mam dwoje dzieci, więcej nie planuję. Argument jakoby co miesiąc umierało dziecko uważam za kompletnie debilny. Nie wiem co trzeba mieć zamiast mózgu żeby to napisać. Sieczke pomieszania z wodą święconą.

Gość gość
Spirala jest dobra bo nie trzeba pamietac o antykoncepcji w czasie sexu.

Gość gość
A ta kurfa ciagle wałkuje kto was przekonał,a czy przekonałabys corke. Badania jakies prowadzisz czy co. Mnie nikt nie musial przekonywac,sama mam mozg u sama zdecydowalam sie na taka metode.

Gość gość
Wczoraj 15.39 to nie ja walkuje ten temat. Ja uzyskałam potrzebne informacje to ktoś inny.

Gość gość
Mi ginekolog przpeisala krazki nuvaring. Miala ktoras z was z tym stycznosc? Jak wykupilam je i zobaczylma jakie one duze to sie zastanawiam jak one maja sie utrzymac w pochwie.

gość 2017.02.12 I tu sie mylisz ponieważ spirala czy też inaczej mówiąc wkładka hormonalna jest bardzo powszechną metodą antykoncepcji . Do tego jest bardzo wygodnym rozwiązaniem nie tylko jako środek antykoncepcyjny ale również wspomagający leczenie zbyt obfitych krwawień miesiączkowych. Jak pisałam wcześniej sama mam taką wkładkę levosert i jestem mega zadowolona z bycia jej posiadaczką ;)

Gość gość
gość 2017.02.12 Kolezanki napiszcie jakie problemy macie ze spiralą w czasie uzytkowania? Ale jakie problemy? wkładasz ją sobie na 3 lata i już. Nie czuć jej wewnątrz ani nie widać ani nic. Tabletek dodatkowo się nie bierze, przecież spirala ma dużo większą skuteczoność niż tabletki.

Gość gość
problemem jest cena założenia prywatnie lub znalezienie lekarza który to zrobi za darmo na nfz. U mnie w przychodni nie chceli mi założyć jeden gin powiedział, że nie ma tego w umowie a druga, że to nie zgodne z jej sumieniem.

Gość Rutrak
Ja uważam, że cena wkładki jest dobra - wystarczy sobie podliczyć ile w ciągu 3 lat wyda sie na tabletki antykoncepcyjne. Poza tym nie trzeba co miesiąc latać po receptę i pamiętać o tym żeby codziennie łyknąć pigułkę. Sama mam wkładke levosert i całkowity koszt wyszedł u mnie 600zł -lekarz przepisał mi ją ze względu na bolesne i bardzo mocne miesiączki.