Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko z automatu podczepianie jest pod ubezpieczenie rodzica

Polecane posty

Gość gość

czy jak to wyglada ubezpieczeniem dziecka.Umowa zlecenie mam. I czy za kazdym razem trzeba wypelniac ten druk Z cos tam

Gość gość
U mnie córka u faceta jest ubezpieczona i musiał wypełniać ten druk

Gość gość
wlasnie mowie ze nie dostalam druku do wypelnienia.

Gość gość
Ale gdzie miałaś dostać druk? Od kogo? Jeśli chcesz ubezpieczyć dziecko przy sobie, musisz to zgłosić, i wtedy pracodawca/zleceniodawca daje ci druk dopiero. Nic się automatycznie nie dzieje. A jak ktoś robi z tym problem to warto się zainteresować czy umowa jest zgłoszona i twoje składki rzeczywiście odprowadzane.

Gość gość
To idź do szefa czy kierownika i powiedz ze chcesz podpiąć dziecko do ubezpieczenia i jeśli będzie trzeba wypełnić druki to ci dadzą i po sprawie. U nas dodatkowo akt urodzenia małej musiał być podpięty do druku

Gość gość
ja juz mam duze dziecko.ale zminielam prace.i dopiero teraz mi to zaswitalo w glowie. dzownie do kadr ale nikt nie odbiera.

Gość gość
bo dzownilam do kierownika on niewie wiec dal mi numer do kadr.

Gość gość
To w kadrach wszystkiego się dowiesz jak się dodzwonisz

Gość gość
dzownilam z 10 razy nikt nie odbiera.

Gość gość
Nic się nie dzieje z automatu, bo kto miałby z tym wystąpić? Ty musisz zgłosić do pracodawcy chęć zgłoszenia dziecka do ubezpieczenia. Rzeczywiście część osób myśli, że to się dzieje samo i potem jak zdziwienie jak u lekarza okazuje się, że dziecko nie jest ubezpieczone. W firmie której pracuję praktykujemy tak, że przy zatrudnianiu pracownika od razu pytam czy są członkowie rodziny do ubezpieczenia. Druki u nas wypełnia biuro rachunkowe, nie robią tego pracownicy

Gość gość
wiem w kazdej pracy bylam pytana o dziecko. dostawalam druk i po sprawie.ale dzis bylam z dzieckiem u dentysty 1 raz i zakladala karte. i tak sie zaczelam zastanawiac czy ja zglosilam dziecko. ale udalo sie dodzwonic do kadr.wysłali mi druk i jutro zaniose.