Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matkoicorko

Jak wygląda wizyta kontrolna po połogu?

Polecane posty

Gość Matkoicorko

Jest usg? Dostaje się jakiś papierek gdzie jest napisane co jest sprawdzone?

Gość gość
Po pierwszym porodzie- lekarz mnie zbadał (delikatnie) na fotelu, rękami tylko dotykał brzucha, zapytał o krwawienie i dolegliwości, stwierdził że jest ok, dał zielone światło na seks i receptę na tabletki. Po drugim porodzie prawie to samo- tyle że na fotelu lekarz obejrzał praktycznie tylko wejście do pochwy (jak się goi nacięcie) i zrobił usg, Pierwszy w gabinecie nie miał po prostu aparatu. Nie dostawałam żadnego papierka, pewnie jakbym poszła prywatnie to bym miała jakąś opinię czy diagnozę, ale tak- wyglądało to jak zwykła wizyta kontrolna.

Gość gość
Podobnie jak w ciazy. Wywiad badanie na fotelu usg dopochwowe recepta na tabsy i zaswiadczemie do becikowego. Nie zapimnij wziac wypisu ze szpitala i karty ciazy

Gość gość
Papierek???? A co to przegląd samochodowy? Żaden lekarz nigdy nie da c***apierka z informacją że wszystko jest ok.

Gość gość
Badanie na fotelu,sprawdzenie jak się goi rana po nacięciu + sprawdzanie czy macica się obkurczyła. Pytanie o krwawienie i inne dolegliwości (jeżeli występują). Ja miałam robione jeszcze usg. Pytanie czy chce stosować antykoncepcje. Krótka rozmowa o tym i jakie są możliwości. Wybrałam tabletki więc dał recepte. I tyle ;)