Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce iść po zasiłek rodzicielski do mops czy ojciec dziecka

Polecane posty

Gość gość

Musi być obecny w mopsie ? Tam są dokumenty do wypełnienia także przez niego . Cxy wystarczy ksero jego dowodu?

Gość gość
jeśli pracuje, to wystarczy, że udokumentujesz jego dochody (pit lub zaświadczenie z pracy, nie wiem dokładnie). jak nie pracuje, to musi przyjść napisać oświadczenie

Gość gość
Pani w mopsie dala mi wszystkie dokumenty w tym oświadczenia . I co w tym oświadczeniu napisać ? I jezcze jedno pytanie . Ojciec dziecka pracował w roku bazowym poza granicami kraju ale to było 3 lata temu . Teraz pracuje w pl i jego dochód to 2000 zł netto . Cxy w takim razie piecset plus przysługuje ? Żeby mnie tu nikt zaraz nie zjechał . Nie , nie jest mi głupio pobierać bo mam jedno dziecko i te pieniądze mogłabym odkładać co miesiąc na jego konto .

Gość gość
500+ nie jest do "odkładania" tylko do wydawania na potrzeby dziecka!!!

Gość gość
A co Cię obchodzi co będę robić z tymi pieniędzmi . Wyraźnie napisałam ze chce dziecku na konto odkładać . O co Ci chodzi ? Nie mam dziesięcioro dzieci tylko jedno . Bo nie mnoże się jak królica żeby mieć zasilki. Na bieżące potrzeby dziecka mam .

Gość gość
To sobie wybrałaś tatuśka

Gość gość
żenujące. ja od 12 a maz od 18 lat pracujemy ciężko żeby taki plebs jak autorka teraz rozkradal nasze podatki. a nam nawet ulga na dziecko nie przysługuje

Gość gość
Ale skoro być może się kwalifikuje to jaki masz problem ? Ja też odprowadzam podatki i co ? Partner także. Zajmij się lepiej tymi co podatków nie odprowadzają .