Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilka97

Ciąża czy problemy z tarczycą.

Polecane posty

Witam mam 20 lat oraz stałego partnera. Dnia 12 stycznia powinnam dostać miesiączkę jednak nie pojawiła się do tej pory. Miesiączki mam zawsze obfite i bolesne. Dwa tygodnie temu robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Zaczynam się denerwować jednak za jakiś czas idę na badania na tarczyce ponieważ od kilku miesięcy mam problem z wypadającymi włosami oraz zaburzeniami wagi. Czy to może być tarczyca?

Gość gość
Chora tarczyca to super choroba ...można ja posadzić o wszystko....wypadające włosy,bóle gardła ,depresja, apatia,nerwowość,nadwaga ,kołatanie serca ,bezpłodność i problemy ginekologiczne ,senność ,choroby skory ,brak ochoty na seks ,wzmożona potliwość,brak koncentracji ,i,i,i....kobiety maja powoli obsesje na tym punkcie bo każdy objaw prowadzi do chorób tarczycy :-(

Tak wiem. Sama nie chciałam robić testów na tą Tarczyce jednak mama mnie o to prosi oraz fryzjerka mi to zaleciła. Chodzi mi o to czy to może być np. Tarczyca ponieważ bardzo się martwię że może być to ciąża.

Gość Seremida
Wśród młodych dziewczyn choroby tarczycy są teraz bardzo "popularne". Sama mam chorobę Hashimoto, a i mogę wymienić kilka moich koleżanek w podobnym wieku, które też zmagają się z problemami z tarczycą. Radziłabym się udać do ginekologa, jeśli wszystko będzie wporządku, to możesz wybrać się na badania tarczycy. Niemniej jednak, często problemy z owulacją, torbielami czynnościowymi, czy okresem są wywołane właśnie przez chorą tarczycę - sama tak miałam :(

jakieś 3 miesiące temu miałam badanie ginekologiczne i wszystko było w porządku. Ale umówię się na badanie ponieważ bardzo się boje:-(

Gość gość
Ja tez się boje ze mam nadczynność tarczycy. 6 dni przed @ zrobiłam test I wyszedł pozytywnie. Teraz odliczam dni do @ jeśli nie dostane to mogę odetchnąć . A z ta tarczyca mi się wzięło bo bardzo źle się cały miesiąc czułam miałam jakąś hiperwentylacje , robiłam echo serca, podstawowa morfologie , skan klatki jednak wszystko niby okej. Mimo to czytałam ze nadczynność może dać falszywie dodatni wynik. To czekanie mnie dobija :(

Gość trialka
przy tarczycy często wypadają włosy i wyglądaja na mocno zniszczone. warto się tym zainteresować i isć do lekarza. ale jeżeli chcesz na chwilę się uspokoić i postosować coś na porost włosów- użyj jakiegoś specyfiku, np dermastic ma dobre kosmetyki przeciwko wypadaniu włosów