Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka samodzielnego jedzenia

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie mamy w jakim wieku podawaliscie swoim maluszkom jedzonko do rączki żeby uczyło się samodzielnego jedzenia i co to może być, mój syn ma 7 miesiecy próbowałam mu dać chrupka kukurydzianego ładnie trzymał w rączce i się nim bawił ale nie chciał wziąść do buzki, nie jest jeszcze gotowy i jeszcze poczekać ?

Gość gość
I od kiedy podawać taka zwykła herbatkę

Gość gość
nie podawać.ucz go pić wodę

Gość gość
Jak niemowlak weźmie coś do swoich małych, wszędobylskich łapek, to prędzej czy później wsadzi to do buzi. Innej opcji nie ma. Chrupki są śmiesznie tanie, więc co się przejmujesz? Nawet jak całą paczkę zmarnuje, to trudno. Na początku będzie się bawił, ale w końcu zacznie tę chrupkę podgryzać. Ja mojej córce zaczęłam podawać chrupki właśnie jak miała 7 miesięcy. Teraz ma rok i jak ma ochotę, to zje, a jak nie to rozwali po całym pokoju i się cieszy.

Gość gość
Dziękuję spróbuję jeszcze raz z tymi chrupkami

Gość gość
Daj mu biszkopta np.pepit. Chrupki sa tez dobre ale potrafia się przykleić do podniebienia. Troche może być brudno, ale frajda dla dziecka przednia.

Gość gość
Poczytaj o metodzie blw moj ma 7 miesiecy a pokrojona gruszke jablko i banana sam je i wafle ryzowe bo obiad mu podaje zblendowany