Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ukraiński Wrocław

Polecane posty

Gość gość

Co się w tym Wrocławiu dzieje? Ukraińskie napisy, ukraińskie kantory, ukraińskie kasy biletowe A nawet pośrednictwo pracy Praca-Rabota Moja babcia się chyba w grobie przewraca, bo cudem uciekła spod ukraińskich siekier i zawsze mówiła, że trzeba dobrze zamykać drzwi, bo ukrińcy mogą w nocy zabić. My jej tłumaczyliśmy, przecież tu jest Polska. Wyjechałaś daleko i tu są Polacy. Nie wiem, ale jakoś nieswojo się poczułam widząc te napisy i słysząc tę mowę.

Gość obecny
ale dlaczego się dziwisz ? przecież media podają obecnie, że Breslau , przepraszam, Wrocław jest obecnie polską stolicą bezrobocia , pozdrowienia z Warszawy

Gość gość
Wrocław stolicą bezrobocia?

Gość gość
Nie mogę zrozumieć dlaczego PO-PIS sprowadza miliony ukraińców do Polski, funduje stypendia dla studentow, daje pożyczki wiedząc że ukraina to bankrut. Przecież Polska to biedny kraj i nie stać nawet na leczenie polskich dzieci, bo na wszystko rodzice muszą zbierać pieniądze.

Gość gość
W Warszawie to samo! Wszedzie ta holota, wiecej ukrow spotykam niz Polakow. Za chwile Polski bedzie jezykiem obcym ;(

Gość
@gość dziś Nie mogę zrozumieć dlaczego PO-PIS sprowadza miliony ukraińców do Polski,<,, PO-PIS ? Cos ci sie chyba pokrecilo. Od prawie poltora roku samodzielnie rzadzi PIS.

gość dziś Nie mogę zrozumieć dlaczego PO-PIS sprowadza miliony ukraińców do Polski, funduje stypendia dla studentow, daje pożyczki wiedząc że ukraina to bankrut. Przecież Polska to biedny kraj i nie stać nawet na leczenie polskich dzieci, bo na wszystko rodzice muszą zbierać pieniądze. " Bo to 5 kolumna:O.

Gość
Czarny Księżyc dziś ...Bo to 5 kolumna...<< Czyja 5 kolumna?

Gość obecny
być może KOMUŚ zależało na tym aby Ukraina wyglądała teraz jak obecnie wygląda Syria ? być może Władimir Wolfowicz Żyrinowski (ros. Владимир Вольфович Жириновский; ur. 25 kwietnia 1946 jako Władimir Wolfowicz Ejdelsztein w Ałma-Acie, obecnie Kazachstan) – rosyjski polityk, - prawdę powiedział, że Ukrainę należy 'rozebrać i pokroić na kawałki' i część wschodnią Ukrainy przyłączyć do Rosji a od Kijowa na zachód niech sobie Polacy wezmą Ukrainę , być może Kreml i Putin ma nadal taki plan ?

Gość gość
Tak właśnie PO-PIS Zarówno jeden jak i drugi rząd są zgodni w temacie ukrainców Przecież zaczęli przyjeżdżać już za rządów PO A teraz to w ogóle najazd

Gość gość
Dlaczego nic sie z tym nie robi? Ludzie blagam glosujcie na k***ina albo kukiza moze oni zrobia porzadek. To niedopuszczalne by w polskiej policji byli banderowcy. By banderowcy pobierali zasilki i stypendia, oni sa agresywji pijani nie maja kultury za grosz. Niech zostanie ich w Polsce 10tys a reszta won. W pierwszej kolejnosci wywalic mezczyzn, zwlaszcza młodych niech jada walczyc tchorze, wywalic tez wszystkich ktorzy nie znaja polskiego

Gość gość
22:44 ja tez mam takie zdanie choć politykiem nie jestem. Nawet Polska moze nie dostac tei ziemi , niech Rosja wezmie cala Ukraine. Wole sasiadow Rosjan. Znam sporo Rosjan, Białorusinów i ukraincow i zawsze ukrainca rozpoznam. Maja specyficzna urode pijackie geby. Zobaczcie ilu wsrod Rosjan bylo pisarzy, kompozytorow... A ukraincy co zrobili? Nic. A raczej duzo zlego. Zadnego z nich pozytku. Czesc ukrainek to w miare porzadne kobiety, ale tylko te gleboko wierzace. Reszta zafascynowana jesy pieniedzmi. Ja sie ich boj***ardziej niż Arabow. Jakbym miała wybor sasiad Arab czy ukr wybralabym Araba.

Gość obecny
póki co będzie bez zmian i polscy Pracodawcy chcą nadal zatrudniać Ukraińców na polskich budowach , na pierwszym miejscu jest spawacz MIG, MAG , spawacz stali nierdzewnej , stali zwykłej , spawanie gazowe , tokarze, ślusarze, frezer, stolarz szalunkowy, zbrojarz, elektryk budowlany , energetyk, itd. każdy na polskiej budowie zarobi prawie 3000 PLN netto a to jest dla Ukraińca kuupę forsy i przelicznik prawie 10 do jednego , na ukraińskiej wsi nauczyciel zarabia max. 4000 Hrywien miesięcznie a to jest jakieś 400 PLN , więc nie zatrzymamy , będą przyjeżdżać z Ukrainy ale nadal mają 'wizy' , czyli przyjeżdżają na zaproszenie Pracodawcy !

Gość gość
Gdzieś czytałam w komentarzach, że pracodawcy dostają dopłaty za zatrudnianie ukraińców. Czy to prawda? Jeśli tak to zwykłe s*******nstwo.

Gość gość
Owszem dostają, chyba kilkaset złotych z tego co sie nie myle. Jeszcze żeby oni chociaż po polsku mowili ale ja ostatnio ide do sklepu prosze o cos a pannica patrzy na mnie z glupia mina, powtarzam drugi raz a ona nic, pytam w koncu poirytowana czy pracuje tu czy jest głucha czy co , a ona widzac moja zlosc zaczyna "ja nie gawarit..." nienawidze tego. Albo jakis smierdziel na przystanku wola mnie dziewoczka. Koorfa, powinny byc mandaty za to!

Gość gość
Zamiast Polakom dopłacić do niewielkiej pensji, to z budżetu finansują ukraińców. To jest dyskryminacja Polaków we własnym kraju.

Gość gość
Potrzebne jest powstanie narodowe i wtedy pozbędziemy się imigrantów!!!

Gość gość
A dlaczego nie wyrażacie się tak o mniejszości niemieckiej na ślunsku? Szwaby wymordowały więcej Polaków niż Ukraińcy!

Gość gość
Przemyśl , Lublin , Radom mają tak samo . To postępująca ukranizacja Polski tylko po co się pytam. Po co ktoś sposnsoruje wrogów Polski i ich osiedla?

Gość gość
Rzeszów ma to samo

Gość gość
gość 2017.02.06 [22:47 oo ogladalem konferencje prasowa posłów o d kukiza na ten temat i żaden sie nie zajaknął o doplatach z budżetu do zatrudniania ukrów czy do studentów z Ukrainy. A dopóki polacy z podatków nie dopłacaja do tego to sie nie da nic zmienic:-O

Gość gość
wroclaw to jeszcze nic ja mieszkam na wsi jest tu max 1500 mieszkancow i wiecie co wczoraj dowiedzialem sie ze na drugim koncu wioski jakis upainiec kupil sobie dom i sporowadzil 20 krajanow. kuzwa zaczynam sie bac zostawic zone i corke w domu jak jade do pracy. do czego to zmierza. statystycznego polaka nie stac na kupno domu a tu przyjedzie ci taki banderowiec i na dzien dobry chate sobie kupuje

Gość gość
Kukiz na Majdanie pozdrawiał banderowców i speiwał Hymn Ukrainy. Potem zmienił swoje poglądy bo wspieranie Ukrainy nie wszystkim się podoba i nagle sobie "przypomniał" , że babcie miał na Wołyniu. Kukiz to sprzedawczyk , kiedyś w Jarocinie też powiedział ,że polityka to największe g****o i przysiągł ,że nie pójdzie tą drogą :(

Gość gość
W Białymstoku też są, pracują z moimi znajomymi. Sa wszędzie.

Gość gość
A ja słyszałam, że im bardzo spodobały się polskie dokumenty z offshoreidcardscom...