Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w ciązy tak psują się zęby?

Polecane posty

Gość gość

eh.. bolą jak cholera

Gość gość
Napewno nie przez ciaze

Gość gość
A właśnie ze przez ciąże. Z córką straciłam dwa zęby mimo ogromu pieniędzy nie dało się uratować. Fakt ,ze juz mam implanty. Teraz jestem w 33tc kolejne 3zeby się zlamaly (dobrze, ze z tylu) dwa dało się odbudować. jeden wyrwany. Wszystko zależy od organizmu. Dzieci zabierają matkom wszystko co najlepsze.

Gość gość
slyszamlam ze brak witamin . Dzieci dużo zabierają

Gość gość
Jakos bylam i nigdy nie mialam problemow z zebami. A witamin tez nie bralam tylko kwas foliowy. To nie zwalaj winy na dziecko. Nie dbasz o zeby to odpadaja. Tylko najlepiej znalesc wymowke

Gość gość
W łeb się je.nij. no i co z tego, ze Ty byłaś. Ciesz się. Zapytaj się gin, odpowie Tobie ,ze każdą z nas jest inna. Ja przed ciążą miałam idealne zęby,niestety po ciąży tragedia. Trudno w wieku 30lat będę miała 3implanty. Coś za coś

Gość gość
A poza tym jak widzę na tym forum takie durne krowy jak ta z godz 22:39 to mnie skręca. Nie potrafisz zrozumieć, ze każdą kobieta inaczej wszystko przechodzi. Jak durnota z gimnazjum. Ja nie mam to inni też nie.

Gość gość
ja właśnie wszystkie leczy już prywatnie pomału bo jestem ze swoim partnerem już 4 lata i nic nie wiadomo

Gość gość
Ciąża nie jest okresem który jakoś szczególnie kiepsko wpływa na zęby. Przekonanie, że dziecko "kradnie" wapń ze szkliwa matki to przesąd – jeśli jest go zbyt mało w diecie mamy, szkodę ponoszą matczyne kości, a nie zęby.

Gość gość
to przez seks psuja się zęby

Gość gość
Problem z zebami musial wystepowac juz przed ciaza.

Gość gość
a przede wszystkim psucie zębów powoduje seks oralny

Gość gość
serio z tym oralem?

Gość gość
I nikt nie powiedzial ze jak ja nie mam to ktos inny tez, problem z zebami musiala miec juz przed zajsciem w ciaze.

Gość gość
Oraz autorka powinna bardziej zadbać o zęby. A jeśli ciąza byla planowana powinna udać się do stomatologa w celu konsultacji w jakim są stanie itd. Aby w razie jakiś problemów wyleczyć je przed ciążą, aby uniknąć postow na kafeteri ale mnie zęeby bola i mi wypadają.

Gość gość
Masakra mojej koleżance dwójka wypadła!!!

Gość gość
za mało to przez to ze za mało warzyw i owoców organizm zawsze dąrzy by ph krwi było zasadowe a co sie dzieje jak za durzo jemy kwasnych zeczy np pieczywa sera jajek i gdy nie ma czym to zneutralizowac pobiera minerały z organizmu np zębów