Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyplomantka

Feminizm, jak go rozumiecie

Polecane posty

Gość dyplomantka

Mam do Was drogie Panie pytanie o feminizm i o to jak go rozumiecie. Co wam daje? Jak z niego korzystacie w swoim życiu?

Gość gość
feminizm to bardzo rozległy ruch polityczno-socjalny więc ciężko podać jedną definicję wychodzącą poza stwierdzenie, że kręci się to wokół praw kobiet i ich miejsca w społeczeństwie. Co mi daje feminizm? Wszystko. Dosłownie wszystko. Bez feminizmu nie mogłabym być osobą którą jestem teraz. To, że studiuje, mam pracę, własne konto w banku, własne pieniądze, prawo głosowania - to zasługa feminizmu. To, że nie jestem publicznie krytykowana za moje wybory życiowe, a mojej wartości nie umniejsza to, że nie mam męża i dzieci. Nawet to, że nie dałam sobie wmówić, że moja wartość ogranicza się do możliwości złapania faceta.

Gość gość
te które mówią ze nie są feministkami przestańcie się uczyć pracować oddawać głosy wyrażać swoje poglądy sprowadzcie się do roli bezgłosowej i bezwolnej oprócz wiadomo

Gość dyplomantka
dziękuję! bo u mnie to jest tak , że byłam w rodzinnej wsi wydana za mąż za starszego o 16 lat bogatego gospodarza bym mu pomagała na roli i mu urodziła dzieci. uciekłam po 8 miesiącach po ślubie i teraz jestem w dużym mieście w agencji towarzyskiej. czy to też jest feminizm?