Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

[CZY TO NORMALNE?] że dla mnie 2300zł to bardzo dobra pensja i czuje się bogaty?

Polecane posty

Gość gość

No może nie bogaty, ale majętny Mam własnościowe 2pokojowe mieszkanie którego utrzymanie wraz z czynszem gazem prądem ogrzewaniem śmieciami internetem telefonem (czyli praktycznie wszystkie opłaty) kosztuje mnie nie całe 450zł więc zostaje mi się na życie 1850zł!!! dla mnie to bardzo dużo... około 350zł miesięcznie przeznaczam na auto (głównie paliwo, ale odkładam też sobie na bok co miesiąc 100-150zł na ewentualne naprawy i ogólnie na ubezpieczenie, przez rok mi się akurat uzbiera na nowe OC, przegląd itp), więc nadal mam 1500zł a mam i własne mieszkanie i własną fure... 1000zł biorę na życie, w tym przede wszystkim żarcie i jakieś tam zakupy typu chemia domowa, środki czystości itp starcza aż zanadto! No i jeszcze mam 500zł które mogę albo sobie odkładać albo przepieprzyć na jakieś przyjemnostki i dla mnie to jest aż zanadto! Naprawdę nie potrzebuje zarabiać więcej, może nawet bym nie chciał - czy to normalne? Dodam że jestem singlem i nie chce żadnej "żony" jazgoczącej nad głową i zgrai dzieciaków, jestem sam dla siebie i tylko na siebie zarabiam.

Gość gość
gdybym miał własne mieszkanie to też by mi starczało. A że niestety mam kredyt, to mimo że zarabiam ponad 2 razy tyle co Ty zostają mi na życie grosze. Ciesz się zatem tym co masz i korzystaj z życia ;)

Gość gość
to ile masz tego kredytu??? zarabiasz ponad 2x więcej więc pewnie jakieś 4600-5000zł Mi się na życie po opłatach zostaje 1850zł i twierdzisz że to jest więcej niż ty masz, więc ile ty masz opłat? (5000zł - 1850zł = 3150zł) 3150zł opłat masz?

Gość gość
Ja jestem dziewczyną, mam 2500 (ostatnio z premią 2700) i dla mnie to malutko.

Gość gość
Ja mam 3200 na rękę i mieszkanie za darmo, mam 29 lat. Uważam, że to dużo jak na mnie samego, tak naprawdę to nie mam na co wydawać tych pieniędzy, ostatnio kupuję sobie drogie alkohole, samochód mam porządny, sprzęt stereo za 6 tyś. teraz chyba kupię sobie nowy komputer taki do 5 tysiaków.....:P

Gość gość
Ja zarabiam 8900zł-9500zł na rękę. I to mi wystarczą na styk. 5000zł rata kredytu (jeszcze 4lata na dom) 1000zł ogrzewanie zima , ok 200prąd,100woda. Przedszkole 2x800zł=1600zł.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ONA jest znany z browaru Namysłów Namysłów jest 60 km od Wrocławia i 45 km od Opola

Gość gość
Tylko,ze ja nie dostałam domu ani mieszjania:-) Na wszystko sama pracuje. za 2300zł ja nie potrafilabym żyć.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ONA jest znany z browaru Namysłów Namysłów jest 60 km od Wrocławia i 45 km od Opola

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Przestań z namyslowem. Kto chce to sobie sprawdzi gdzie ta wiocha leży na mapie.

Gość gość
ty cfelu z namyslowa lekarza zmień bo cie oszukuje,wcale zdrowy niejesteś:-P

Gość gość

no bo wcale nie trzeba dużo zarobić żeby sobie fajnie i godnie żyć, ale też kwestia priorytetów życiowych, jeden mając 10tys miesięcznie na przepieprzenie będzie mu ciągle mało a inny mając 1000zł będzie czuł że to jest aż za dużo. Kwestia podejścia do życia

Gość Kiss
5 minut temu, Gość gość napisał:

no bo wcale nie trzeba dużo zarobić żeby sobie fajnie i godnie żyć, ale też kwestia priorytetów życiowych, jeden mając 10tys miesięcznie na przepieprzenie będzie mu ciągle mało a inny mając 1000zł będzie czuł że to jest aż za dużo. Kwestia podejścia do życia

Ale bzdura i bełkot. Kto w Polsce zarabiając sam na siebie będzie uważał, że 1000zł to za dużo? Nikt. Chyba tylko osoby, które są na czyimś utrzymaniu i ten 1000 to dodatkowa kasa. Ale nie jest to kwestia podejścia do życia, a realnego majątku.