Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gomiszka

Kto jest w szkołach dla dorosłych?

Polecane posty

Wedlug waszej wiedzy w jakim wieku są ludzie w szkołach dla dorosłych, np liceach? Czy jak mam 22 lat i nie mam zdanej matury to mogę isc do takiej szkoły żeby zrobić maturę czy tam bedą same starsze osoby a ja powinnam próbowac załatwić to jakos ze starym liceum do którego chodziłam ale przestałam?

Gość gość
Jest duzo mlodych w liceach podobnie tak 18 - 25 a rąk e po 30 + itd to osobne przypadki. Przynajmniej w wieczorowych, w zaocznych chyba więcej starszych

no pewnie że możesz, wiek nie ma znaczenia, dla dorosłych to dla dorosłych czyli dla 20-latków i dla 60-latków, dobrze mówię ? :P

Tak, zwykle w szkołach dla dorosłych nie ma limitów wiekowych. Zarówno dwudziestokilkulatkowie, jak i osoby starsze znajdują tam dla siebie miejsce i kontynuują przerwaną edukację. W naszym Prywatnym LO dla Dorosłych w Krakowie są najczęściej osoby, które potrzebują dokończyć edukację ze względu na wymogi rynku pracy, ale również takie, które nie zdały bądź nie podeszły do matury i chcą teraz naprawić swój błąd. Jak najbardziej możesz ubiegać się o przyjęcie do takiej szkoły. U nas mamy rekrutację ciągłą, co oznacza, że możesz zapisać się w dowolnym momencie.

No ja własnie popełniłam taki bląd i szybko go pożalowałam :/ jakie jest kryterium przyjęcia? Mam przynieśc świadectwo z pierwszej klasy? Tylko tą jedną skończyłam w całości.

Nie prowadzimy skomplikowanej selekcji kandydatów. Zapraszamy na rozmowę albo do kontaktu telefonicznego, w którym dowiesz się, jakie dokumenty będą potrzebne. Wspólnie też zastanowimy się, od którego etapu będziesz mogła rozpocząć naukę. Tutaj możesz znaleźć dane kontaktowe naszej szkoły: http://www.lod.krakow.pl/kontakt.

Gość iwona65
Polecam szkołę Plus Edukacja we Wrocławiu. To szkoła która wyróżnia się na tle pozostałych. Uczciwe zasady, dużo kierunków darmowych. Super jest też to, że zajęcia odbywają się w centrum miasta. Prowadzą je świetni nauczyciele przyjaznie nastawieni do słuchaczy. Dużo zajęć praktycznych i co też jest wielkim plusem mają wysoką zdawalność egzaminów zawodowych

Gość zioberko00
też słyszłem dobre opinie o tej Plus Edukacji. kumple chodzą do nich na Technika Weterynarii, a ja się zapisałem teraz na Technika BHP. we wrześniu rusza- może ktoś chce dołączyć?

Gość janusz t
A czy ktoś z was zrobił technika informatyka w szkole policealnej? I czy po jej ukończeniu znalazł prace w zawodzie?

Gość sebek88
są to osoby w różnym wieku...ja w swojej grupie miałam 19 latki, 30 latki i nawet 50 latki. ale można się mimo tych różnic zintegrować i jest spoko, a chodziłem do Plus Edukacji na Technika Weterynarii.

Gość gość
Siostra mojej znajomej chodziła do takiego liceum niedawno. Ma około 30 lat i była jedną z najstarszych osób. Większość to albo osoby zaraz po zawodówkach, albo osoby, które z jakiegoś powodu przerwały naukę w zwykłym liceum i teraz chcą mieć jednak maturę albo chociaż średnie. Najwięcej było dziewczyn, które wcześniej przerwały edukację z powodu ciąży.

Gość gość
są różne osoby trzeba byc na to przygotowanym, chodziłam na florystę do plus edukacji we wrocławiu. zajecia i szkola bardzo fajnie. a co do grupy to wiek od 19 do 55 lat. jedne panie z milosci do kwiatow drugie by tylko zdobyc jakikolwiek zawod, kazdy ma inne powody do nauki ale integracja byla i zal bylo mi konczyc i opuszczac mury tej szkoly. do teraz mam kontakt z wiekszoscia osob. sama mam 23 lata.