Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6miesieczniak je ladnie z piersi tylko w nocy i nad ranem. co to znaczy

Polecane posty

Gość gość

i co robic? za dnia nie chce i bylam wczoraj zmuszona dac mu mm.

Gość gość
Mija corka miala tak samo a w 8 miesiacu calkowicie odrzucila piers.Teraz ma 11 miesiecy i w ogole mleka mm je 2 razy dziennie z czego raz na spiaco po 150 gora.Woli inne rzeczy np zupki kanapeczk owoce

Gość gość
Półroczne dziecko może jeść posiłki stałe. Jak ci zależy, to odciągnij i zrób na swoim mleku kleik.

Gość gość
Odciaganie idzie slabo, wczoraj siedzialam 30 minut i z obydwu piersi sciagnelam tylko 60 ml/

Gość gość
Pije w nocy, bo w nocy szybciej i więcej leci.

Gość goska3
Doskonale Cię rozumiem, sama miałam nieprzespane noce z dzieckiem. Karmienie czasami pol nocy, bo lubil sobie polezec na piersi, a jak go odstawialam to byl niespokojny. U mnie to byla kwestia przyzwyczajenia, sama sobie winna byłam. Spróbuj opisać problem przez Portal Zdrowia Dziecka, tam jest pediatra, który udzieli Ci odpowiedzi. Tutaj trudno tak wróżyć, bo nie znamy szczegolow.

Gość gość
Co dajesz malemu w dzien? Ile? Gdzie go karmisz? zawsze w tym samym miejscu? ma juz zeby? wiele moze byc powodow takiego zachowania. Ja moja pieciomiesieczna musialam karmic przy zaslonietych zaslonach, tanczac i spewajac. Jak juz sie przyssala, to szlo jej dobrze i siadalam. Tuz przed 6tym miesiacem wyszedl jej pierwszy zab.

Gość gość
Dziecko 6miesięczne jest ciekawe świata, może za dużo bodzcow ma I nie moze spokojnie zjeść. Moja córka jak miała pół roku,to właśnie w nocy nadrabiala jedzenie,bo dzień była zbyt zajeta

Gość gość
Ma 2 zęby na dole. Karmilam dotad tylko piersia, ale ostatnio nic nie jadl i krzyczal wiec musialam podac mm, obecnie dwa razy na dobe dostaje mm. Piers za dnia ssie bardzo niechetnie. Naciąga, bawi sie, denerwuje sie bardzo. Nie, nie zawsze karmie w jednym miejscu, nie mamy ustalonego miejsca. Oprocz mm i swojego mleka dostaje po kilka lyzeczek papki owocowej/warzywnej/mieszanej z niewielką ilością mięsa (tutaj Gerber)

Gość gość
Czemu tylko kilka łyżeczek? Moje dzieci w tym wieku zjadały już po małym słoiczku owoców i obiadku... :/ Rzadko kiedy zostawiały. Jeszcze szło sporo mleka,ale jednak te 2 posiłki stałe już były,niektórzy dają na kolację zamiast mleka ,np. kaszkę mleczną,pomyśl o tym. Swoją drogą,czyjaś wypowiedź tutaj mocno mnie zaskoczyła: kobieta karmi piersią tańcząc i śpiewając???? To jakieś żarty??? Co wy z siebie robicie? Nie piszcie,że "inaczej nie chciało jeść". W tym układzie albo nie było głodne,albo potrzebowało innego jedzenia. Albo może picia? Musiałabym na głowę upaść,żeby takie cyrki odstawiać przy niemowlaku,który ssie pierś...O ile jeszcze rozumiem bieganie z łyżeczką za roczniakiem,o tyle takie coś nie mieści mi się w głowie.