Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak wasze 10 latki nie chcą chodzić do szkoły to im pozwalacie

Polecane posty

Gość gość
Widzę, że niektórym w głowach się nie mieści, że dziecko też człowiek i dogadać się z nim można! Tak jak pisałam, moja corka wie, że jeśli ma gorszy dzień, nie musi kłamać, kombinować, tylko przyjść i powiedzieć, że chciałaby zostać w domu. Nie oznacza to, że córka musi ze swojego uprawnienia skorzystać te 3 razy w semestrze!! W ubiegłym w ogóle nie miała potrzeby zostania w domu. Każda niech robi jak chce, czas pokaże, która z nas wychowywała, a która hodowała ;) pozdrawiam

Gość gość
moja 10 latka nawet jak jst chora to z bólem zostaje w domu, nigdy nie chciala nie iść do szkoły, za to starszy syn 17 latek ma takie dni ze jest po prostu przemeczony i czasem mu pozwalam zrobic dzien wolnego ale rzadko

Gość gość
Mieszkam za granica i jakby moje dziecko bez powodu do szkoly nie przyszlo to byl miala na glowie, nauczyciekle, dyrekrora... a po tygodniu nieuzasadnionej nieobecnosci (bez zaswiadczenia od lekarza) kuratora. Zeby dziecko moglo opuscic dzien szkoly trzeba miec powazny powod (typu wizyta u specjalisty, pilny wyjazd rodzinny...) i upzedzic ze dziecko bedzie nieobecne, w przeciwnym wypadku o 9h00 jest telefon ze szkoly. Usprawiedliwienia typu "byla zmeczona" albo "nie miala nastroju" nie przejda... a klamac dziecka nie mam zamiaru uczyc.

Gość gość
no mieszkasz za granica i nie masz takiej możliwosci, a tu w Polsce jest wiec czemu raz na jakis czas dziecku nie pozwolic? ja jestem na tak, raz na kilka miesiecy jest spoko a w usprawiedliwieniu powodu nieobecnosci nigdy nie podaje

Gość gość
18:43 Ja sama nie lubie klamac komus w zywe oczy i wlasnych dzieci tez tego nie ucze.Poza tym nie chcialoby mi sie pisac wymyslonych usprawiedliwien bo mojemu dziecku nie chcialo sie isc do szkoly.A pozniej dzieci same zaczynaja kombinowac,podrabiaja usprawiedliwienia,zwolnienia i podpisy rodzicow.

Gość gość
Absolutnie nie potepiam zostawienia dziecka "raz na jakis czas" w domu Jak z kazdego udogodnienia trzeba umiec z takiej mozliwosci korzystac i nie nauzywac. Raz na kilka miesiacy jest ok, raz na miesiac to juz przesada.

Gość gość
Za brak realizacji obowiązku edukacyjnego jest grzywna - 5 tys. złotych. Jeśli zbuntowany nastolatek nie chce do szkoły iść, można wezwać policję, patrol delikwenta doprowadzi. Mieliśmy taką księżniczkę w gimnazjum, która się bardzo buntowała i mamusia nie mogła dać sobie rady. Po tym, jak uruchomiliśmy procedury, rodzina dostała kuratora, mama wybuliła kasę, a krókewna dalej zlewała szkołę i chodziła na wagary, objawił się tatuś (pracujący dotąd w Belgii). On się nie patyczkował z rozpieszczoną przez mamcię pannicą - kiedy raz odmówiła wyjścia do szkoły, wezwał patrol. Miny naszego dyrektora i całej naszej klasy, gdy podczas pierwszej lekcji raniutko otwierają się drzwi i Magdalenkę wprowadzają dwaj policjanci - bezcenne. Oj, długo żadne z naszej klasy nie poszło na wagary. Koniec końców - Magda wylądowała w szkole z internatem prowadzonej przez siostry zakonne i tam już nie podskakuje.

Gość gość
moja 10 latka jak krzyczy że chce chłopaka to jej przyprowadzam

Gość gość
19.22 :)