Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Też was denerwują tacy ludzie?

Polecane posty

Gość gość
"Z mojego otoczenia do kościółka lata tylko starsze pokolenie.." Każde pokolenie kiedyś będzie starsze, a nawet posunę się dalej. Kazde młode pokolenie będzie starsze za krótką chwilkę, a tamtego starszego pokolenia nie będzie.

Gość gość
Nie nie denerwują nas,to się nazywa mądrzejsze pokolenie.Umierają starcy,a każde nowe wie jaką jest prawda,wiemy ze Kościół kłamie, że zatail prawdę i z religijnej prawdy zrobił jakąś sekte Nasze dzieci do kościoła już nie chodzą. Wiara w Boga jest,ale nie s wasz Kościół. ..wszystko pada... Wszystko pójdzie na bok...I albo powstanie nowa religia która bedzie na nauce logicznej oparta i przyzna ze zalążki życia powstały w inny sposób niż tam Adamek i dacia,albo wszystko się po prostu skończy. Bo następne pokolenia do kościoła chodzić nie chcą. Mamy Internet,dokumenty w roznych instytucjach.Życie nie powstało z żadnej gliny, i żeby robić Z ludzi takich idiotow,to trzeba mieć w głowie nasrane

Gość gość
" Przeciez to trzeba nie miec w sobie żadnego instynktu samozachowawczego. Potrafisz pomyśleć o czymś wyżej niż tego na jaki kolor pomalować pazurki albo jak zaliczyć orgazm ? " A Ciebie ten Twój bóg nauczył tej buty i pogardy dla drugiego człowieka? To świetny musi być, pozazdrościć idola. Ja przynajmniej nie jestem załganą hipokrytką z ustami wypchanymi frazesami 🖐️

Gość gość
Autorko w religii chodzi o to by wierzyć w Boga, przestrzegać przykazań Boskich, a sakrament Chrzest obrzęd nawrócenia i oczyszczenia z grzechów, Komunia przyjęcie Eucharystii, Bierzmowanie- przekazanie Ducha Świętego, ślub kościelny,przyrzeczenie przed Bogiem wierności ukochanej osobie Czaisz bazę? Kościól-jego wybryki a wiara w Boga to nie o to samo. Osoba wierząca, mająca wszystkie sakramenty nie jest jednoczesnie zobligowana do akceptowania tego co kościol wyczynia

Gość gość
19:48 lepiej bym tego nie ujął

Gość gość
gość dziś Zawsze możesz też zamiast isć do kościoła pointeresować się np. fizyką. Ale no ja wiem - to jest głupkowate i nic nie warte, nie to co mundra biblia :D

Gość służebnicaLucjana
Toteż kościelnego nigdy mieć nie będę,nie dam zarobić im.Dzieci też nie chcę,żeby jakiś chuj w sutannie nie skrzywdził przez przypadek.A Ty autorko jak chcesz to lataj do kościółka i leż krzyżem.P*li mnie to.:D

Gość gość
A co z niepraktykującymi katolikami nazywającymi siebie ateistami? :> nie zaglądam nikomu w dokumenty, ludzie często sami nie wiedzą jak sie zdeklarować, tu mówią, ze są ateistami, ale z kościoła wypisać im się nie chce więc są nadal katolikami, a i zajdą do kościoła jak taka potrzeba przyjdzie, poza tym jadąc na kościół, ze to zło a księża to potwory. O takich "ateistów" mi chodzi, przy okazji mówiąc, że Bóg to jakieś gusła, bajki dla bojaźliwych itd. ale jednak korzystają z dobrodziejstw kościoła... ty jak rozumiesz masz konkretne dane?? Bo ja czytam, że ludzie się odsuwają od kościoła, krytykują, ze społeczeństwo jest coraz bardziej laickie, ale jakoś tego nie widze. Oj, nieprawdę głosisz :) Księża tak samo są pociągani do odpowiedzialności jak zwykli ludzie i tak samo wydalani z parafii, tracą prawo do wykonywania zawodu etc. Nie zgodzę się, że to jest całkiem olewane, księża tak samo ponoszą odpowiedzialność, tyle, że z tego typu przypadkami jest ogólnie ciężko w społeczeństwach i zdarzają się uniewinnienia, ale to juz jest sprawa polskich sądów, które w taki sposób podchodzą również do morderców i gwałcicieli nie-dzieci, którzy chodzą sobie na wolności i śmieją się swoim ofiarom w twarz. To nie dotyczy tylko księży, niestety :/.

Gość gość
Dokladnie ta religia sie obala Nasz Papież przynajmniej sam przyznał ze istnieje życie po za tą planetą A w kościele tego chłamu sluchac sie nie da.Moj syn tez nie chodzi na religie i bardzo dobrze,nikt nie będzie robił z niego niedorozwoja.Prawdziwa wiara jest w sercu i każdy ma swe poglądy i przekonania

Gość gość
Nie zapominajmy, że są setki innych religii. I każda przyznaje sobie patent na wyłączność.

Gość gość
ale autorko o co ci chodzi z pogrzebem? Ja kościołanie uznaję, bo dla mnie to owszem bandyci i mafia, ślub mam tylko cywilny, dzieci nie chrzcimy ale na t jak mnie dzieci będą chować wplywu nie mam. Zostawię im swoje życzenie ale co one zrobią? nie wiem Moją mamę pochowam w obrządku katolickim, bo ona jest katoliczką praktykującą więc w czym masz problem?

Gość gość
Śmierdzi sfrustrowana, zdesperowaną katechetka,zakonnica,badz ksiedzem.Slaba prowokacja

Gość gość
gość dziś Którzy biskupi zostali postawieni przed sądem za ukrywanie czynów pedofilskich? Zadaję konkretne pytanie więc oczekuję konkretnej odpowiedzi. Skoro zarzucasz mi kłamstwo! Ze swojej strony zapewnię argument: http://www.pomorska.pl/wiadomosci/bydgoszcz/g/ksiadz-molestowal-i-g****il-chlopcow-a-biskupi-przenosili-go-z-parafii-na-parafie,10747614,20525980/

Gość gość
W moim miescie do kosciola chodzi garsc ludzi,mieszkam w katowicach wiec miasto spore,nie p********e ze wszyscy latają sie modlić. Robią to w domu po swojemu

Gość gość
Przecież są statystyki ile osób chodzi do kościoła, ze w dużych miastach odsetek jest mniejszy itd. To, ze w Waszym kościółku dywagujecie o nieistniejących rzeczach nie oznacza, że z każdym innym człowiekiem tak rozmawiać można. Bo to się żenada robi - autorka sobie coś wymyśla "bo ona słyszy" i tyle - dyskutuj z jej imaginacją.

Gość gość
Nasz Kościół : Msza 2razy ofiara Chrzest 400zł Komunia 400 + Ślub 400+ Pogrzeb 600+ Kolęda 50zl + W d***e to mamy Do konfesjonału dajcie olbrzymi kosz i napiszcie kartkę co łaska za swoje grzechy

Gość gość
19:57 zacznij k***a oglądać tv w świętej Częstochowie był pedofil,poczytaj obejrz i potem gadaj baranie!

Gość gość
19:58 lecz sie

Gość gość
"19:57 zacznij k***a oglądać tv w świętej Częstochowie był pedofil,poczytaj obejrz i potem gadaj baranie! " Prosiłam konkretnie - jacy biskupi zostali ukarani. Nie potrafisz odpowiedzieć? Aha - i nie interesuje mnie jakimi wyzwiskami się do Ciebie w domu zwracają. Swoją kulturę domową pozostaw w nim.

Gość gość
Autorka to wystraszona zakonnica,próbuje się dowiedzieć jak długo będzie istniał Kościół :D Myśli ze nikt się nie do myśli ze sera w gacie :D

Gość gość
W gdyni też mało ludzi chodzi do kościoła, wolą iść na promenade i na lody zamiast słychać kazań

Gość gość
W mojej rodzinie nikt nie wpuszcza księdza I nie chodzimy na mszę.Niech się walą

Gość gość
Ja jestem z miasta 60tys. Pamiętam jak w na przełomie lat 80 i 90 budowano kościól na naszym osiedlu, bo blokowisko wielkie, 4 osiedla w sumie, a parafia na mieście pękała w szwach, potem jako uczennica podstawówki i liceum pamiętam, że trzeba bylo 20 minut wcześniej z domu wyjść żeby mieć miejsce do siedzenia, a czasem nawet stojącego w środku nie bylo, szlam bo mi kazali póki nie skończyłam 18 lat. Teraz od rodzicow wiem, że nawet jak się spoźniają to przebierają w miejscach, bo nawet polowa nie jest zapelniona. Ja tam wolę w deszczowy dzień w domu filmy oglądać a latem pojść na rynek do ogródka na lody z dzieciakami, a nie słuchać tego pieprzenia z ambony i tego samego uczę swoje dzieci

Gość senseiii32
A mnie przerażają takie nienawistne wypowiedzi w stosunku do kościoła katolickiego, rodzice którzy sami wychowują dzieci w pogardzie i lekcewazeniu religii i księży. Sami sracie we własne gniazdo, w religię i kulturę w której wychowaly się pokolenia dobrych mądrych ludzi. Wszędzie weszycie tylko szambo i patologię jakby Kościół był jej największą kolebką. Z takim podejściem niedługo zaleje nas fala muzułmanów i innych barbarzyńców i ciekawe jacy będziecie wtedy otwarci i zadowoleni.