Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy najlepiej usunąć ósemki? Mieliście usuwane?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy najlepiej usunąć ósemki jaki miesiąc ( wiosna lato jesień a może zima). Czy można za jednym zamachem więcej niż jedną. Jak długo wy byliście po tym spuchniecie, czy jest się czego bać, narkotyki itp ...

Gość gość
Miała być narkoza ale telefon mi z automatu zmienił (jak ktoś woli narkotyki to spoko :P )

Gość gość
Dołączam się do pytania.

Gość gość
ósemki wyrastają bardzo późno mi wyrosła ostatnia jak miałam chyba 30lat dwie miałam usuwane bo wrastały mi w siódemki i była taka konieczność górnych nie usuwam bo ładnie się ustawiły niczemu nie przeszkadzają poza tym chirurg się śmiał że jak tylko to możliwe zostawiać sobie ósemki jak wypadną wszystkie zęby będzie na czym protezę trzymać

Gość gość
osemki usuwa sie pojedynczo w odstepie okolo 1 miesiaca. moj lekarz pod zadnym pozorem nie chcial za jednym zamachem wiecej niz jednego zeba usunac. musialam usunac bo mialam za mala miejsca na kolejne zeby. zeby gorne poszly szybko i gladko. zadnych dolegliwosci. o 7.30 bylam u lekarza, a pozniej poszlam do pracy. na dole bylo wiecej problemow. zab zostal przeborowany na pol, dziaslo zszyte, bylam na chorobowym i antybiotyku. spuchnieta okolo tydzien. zostal mi jeszcze 1 zad na dole. dentysta cos mowi o usunieciu:P

Gość gość
Haha dobre :P. Póki co jestem młodą ale warto zadbać i przyszłość, mam wszystkie 4 i niestety dolne tak jak twoje praktycznie kat prosty do 7 wiec raczej prawidłowo się niewyzynają. Chciałabym właśnie dolne za jednym zamachem usunąć i a propos tej protezy to po usunięciu najzwyczajniej nie mogę ich dla siebie zachować (może się troch popsują, ale może się nadadza)?

Gość gość
Latem mogę usuwać czy raczej nie wskazane?

Gość gość
pora roku chyba obojetna. pomysl o tym, ze bedziesz spuchnieta i na okolo tydzien wylaczona z zycia czyli siedziala w domu. lepiej tez, zeby twoj dentysta po zabiegu nie wybral sie na urlop w razie jakby cos sie stalo.

Gość gość
No faktycznie, co do lata to mi tam nie przeszkadza wygląd (jakoś przeżyje,nie takie rzeczy się działy xD ) chodziło mi racze o problem z zagojeniem rany, upały możliwość zakażenia dłuższy okres gojenia, dentysta mi odradzałatwiej latem. Co wy na to?

Gość gość
A ja mam prawie 38 lat i dopiero teraz wychodzi mi pierwsza ósemka :P

Gość gość
gojenie sie raczej nie zalezy od pory roku. ja mialam usuwane pozna jesienia i chyba nawet lepiej. jak musialm wyjsc z domu to zakrywalam twarz duzym szalem:P

Gość gość
Zazdroszczę, choć w sumie lepiej w ogóle nie mię problemu z nimi :/

Gość gość
Dzięki za info wszystkim :)

Gość gość
co wy gadacie za pierdoły? nie każdemu trzeba rozciąć dziąslo i nie kazdemu potem puchnie... u mnie to trwalo ok.1min. najpierw znieczulenie, podwadzenie zeba i wyrwanie bez zadnego rozcinania, bez opuchlizny, bez antybiotykow itd.... nie kazdy ma przeciez tak samo ukorzeniony zab!

Gość gość
A po co usuwac? Ja mam trzy i nie widze powodu by usuwać

Gość gość
9:29 Dopiero teraz zmadrzalas. Mi w wieku 19/20 l zaczęły wychodzić :D

Gość gość
usuwać wtedy kiedy trzeba bo to takie proste nie jest ja swoje usuwałam u pana Piotra Radziszewskiego w Radomiu poszło sprawnie i bez komplikacji polecam