Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kazdy kto narzeka, obgaduje, krytykuje....

Polecane posty

Gość gość

Jest tak naprawdę bardzo samotny.

Gość gość
to objaw prostactwa i chamstwa

Gość gość
Narzekanie to podobno nasza cecha narodowa.

Gość gość
I ma te cechy o które posądza innych. W zasadzie opowiada o sobie.

Gość gość
11:15 dobrze osądza, ale nie potrafi pogodzic sie z tym ze inni maja wady.

Gość gość
11:15 Jeśli ktos Cię zrani krytykujesz, obgadujesz, i masz rację co do tego człowieka. Ale zależy od Ciebie czy potrafisz dalej żyć z tym ciężarem.

Gość gość
11:15 Jeśli krytyka wynika z gniewu, żalu to wtedy stajemy się ludzmi którzy nienawidzą, potępiają. Jeśli krytykujesz czyjeś zachowanie,ale krytyka wynika z troski o tego człowieka, aby mu pomóc to wtedy postępujesz właściwie.

Gość gość
Krytyka nie jest niczym złym :D Czy lepiej podchodzić dożycia bezkrytycznie i brać co popadnie?

Gość gość
powinien najpierw spojrzeć w lustro, ocenić swoje zachowanie i dwa razy się zastanowić zanim cokolwiek powie o kimś. Nie cierpię takich osób

Gość gość
Już nie jedna osoba wykonczyła kogoś tą troską bo tak. Bo wiem lepiej, że tego ci potrzeba.

Gość gość
Jest krytyka konstryktywna, ale ona zazwyczaj wychodzi z dobrego miejsca i autor wie, że tylko przedstawia swoją opinię i sam nie musi mieć 100% racji. Osoby które dają nieproszone rady i wiecznie komuś obrabiają dupę przedstawiając swoje subiektywne poglądy jako jedyne słuszne zazwyczaj mają sami z sobą problem.

ja też niecierpie jak w wyżej ktoś napisał, tacy ludzie to zwyczajne c**y grochowe co nie potrafią znieść tego że ktoś im mówi prawde o nich samych i jedyne na co ich stać to obrzucać błotem tą osobe i rozpowiadać o niej nieprawdziwe rzeczy wyjęte ze swojego życia

Gość gość
a może po prostu nie mów nikomu kto cię nie pyta co tobie wydaje się prawdą o nich samych?

Gość gość
Dokładnie Malgorzato!

Gość gość
jesteś jeszcze gorsza - krytykujesz ludzi chociaż nikt, pewnie wcale niepytana o zdanie, a potem masz pretensje, że mają o tobie złe zdanie

Gość gość
A kto wie kim jesteś, może jakimś czubem.

:D uderz w stół a nożyce same się odezwą. Faktycznie czasami lepiej nie myśleć i udawać debila co nie widzi, nie słyszy itd:)

Gość gość
widzisz, już to robisz - ktoś zwrócił ci uwagę, że może twoje myślenie nie jest najlepsze, a ty od razu porównujesz to do zachowania debila. Hipokryzja w czystej postaci, nie lubisz krytyki przedstawianej przez obce osoby które cię nie znają? I od razu odwracasz kota ogonem obrażając?

może czytaj ze zrozumieniem to co napisałam, jak ci słowo debil nic nie mówi to może określenie ''osoba upośledzona"- każdy ma prawo do wyrażania swojej opini ( nie obrażam takiej osoby przede wszystkim)

Gość gość
czytam uważnie i widzę jakim jesteś typem osoby. Lepiej zaakceptuj to, że jeszcze duzo osób cię w życiu skrytykuje.

w d... mam krytyke twoją, twojej mamy, brata, siostry, babci, cioci i kogo tam jeszcze, mam dystans do siebie, a teraz buziaczki bo jestem w pracy

Gość gość
właśnie widać, w ogóle nie wywołało to w tobie irytacji :)

Gość gość
Myślę, że tak naprawdę ważny jest kontekst sytuacji. Ja np. obgaduję wyłącznie osoby publiczne i te które coś mi zrobiły.

Gość gość
Wiekszosc wpisow ma charakter krytyki. Czy pisza o sobie?

Gość gość
Napisałem ten temat po to aby głosić prawdę. Nie można podchodzić do życia bezkrytycznie, jeśli widzisz,że ktoś błądzi to wskaż mu drogę. Nie można milczeć na zło, ale jeśli mówisz prawdę z delikatnością, łagodnością i widzisz, że ta osoba ciągle trwa w ciemności to daj sobie spokój. Nie można napominać w nieskończoność. Są na świecie ludzie zbyt dumni aby przyznać się do winy. Dużo jest takich osób.

Gość gość
Potrzeba pokory aby zobaczyć swoje wady. Ludzie boją się prawdy o sobie.

Gość gość
Dlatego doradzają innym a sami są do niczego.

Gość gość
15:06 Uczynki miłosierdzia to także doradzanie, pouczanie, ale są pewne granice których nie można przekroczyć. Są też ludzie którzy innym wydają się głupi, słabi, mali, ale przed Bogiem są wielcy. Bóg inaczej patrzy. Każdy uczynek wypływający z miłości ma wielkie znaczenie przed Bogiem. Ateiści szukają jedynie przyjemności, mają swoje zainteresowania, bo czują zadowolenie. My wierzący mamy miłować Boga i bliźnich. Miłość jest najważniejsza.