Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 23 tygodniu ciazy, przytyłam 3 kg? Czy to nie za malo?

Polecane posty

Gość gość

Każdy mi mówi, że Malo przytylam i że prawie nie widac, że jestem w ciąży. Niektóre kobiety pytają czy na pewno z dzieckiem jest wszystko dobrze i nie jest za Male. Z ciąża wszystko dobrze ale czy faktycznie Malo przytyłam?

Gość gość
Aż sprawdziłam w książeczce , w 23 tyg byłam 5 kg na plusie więc dużej różnicy nie ma. Wkurza mnie takie gadanie bab ( szczególnie koleżanek ) ale masz mały brzuch etc. W 1 ciąży to do 7 miesiąca było mało co widać. W drugiej trochę szybciej ale bez przesady, dziecko ma ok 500 gram więc jaki ten brzuch ma być jak ma się wagę w normie i odpowiednią ilość wód plodowych ( wychodzi na usg). Większy brzuch mają na pewno dziewczyny z figurą tzw jabłka lub też te które mają więcej tłuszczu na brzuchu ale z dzieckiem to ma niewiele wspólnego. Tak naprawdę brzuch się powiększa od 8 miesiąca już tak bardziej.

Gość gość
Sluchaj bab, to wyladujesz. Ja jestem w 17tc i schudlam 12 kilo. Z dzieckiem ok. Po prostu wymioty. Swoje odbije. Czym ty sie przejmujesz? Uwazasz, ze lepiej przytyc 30 kilo i byc jak maciora?

Gość gość
Ja przy cukrzycy ciążowej chudłam a nie tyłam, w sumie kilkanaście kilogramów (fakt, że miałam z czego zrzucać). Są kobiety, które przez całą ciążę tyją 6 kg, a dziecko z tego waży 3,500. To sprawa indywidualna, niektóre kobiety "wysadziło" dopiero w 7-8 miesiącu. Słuchaj lekarza, a nie bab.

Gość gość
To sie ciesz, ja do 20 tc mialam 2 na plusie, za to potem poszlo lawinowo, jestem w 34 tc i juz mam 12 do przodu. Nie wiem kuedy i jakim cudem.

Gość gość
trzeba miec nierowno zeby sie przejmowac waga w ciazy. wiadomo, nie zrec jak swinia ale nie wpadajcie w paranoje pt przytylam za duzo/za malo. Sporo zalezy od tego jak kto wygladal przed. Chude zwykle przybieraja wiecej