Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiony86

Problem w zoladku i przelyku

Polecane posty

Gość zmartwiony86

Hej, ostatnio mialem stresujaca sytuacje jak to w zyciu bywa i wypalilem kilka papierosow praktycznie na czczo- pilem tylko kawe i nic nie jadlem do ok 16. Pod wieczor zaczelo mnie piec w okolicy zoladka i tak mnie piecze juz kilka dni, teraz doszedl jeszcze dyskomfort przy przelykaniu pokarmu ale nie jest to jakis straszny bol tylko uczucie jakby cos siedzialo w gardle i czasami kluje w okolicy mostka. Za 3 dni mam umowionego rodzinnego, czy to moze byc ta najgorsza opcja czyli rak? Umieram ze strachu. Od tamtego czasu nie ruszam swinstwa i w ogole nie palilem wczesniej nalogowo. Pomozcie kazde slowo na wage zlota..

Gość ŻołądkowaGorzka
Prędzej refluks albo silne podrażnienie - przy dużym stresie organizm jest podatny na taki rzeczy. Może to być też na tle nerwowym (sama miewałam podobne objawy). I tak przez internet nikt Cię nie zdiagnozuje, musisz poczekać do wizyty, więc nie ma co się tym teraz przejmować na darmo ;)

Gość gość
A to nie wczesne stadium wrzodów?

Gość ŻołądkowaGorzka
Być może, refluks i wrzody objawiają się podobnie, aczkolwiek przy wrzodach ból powinien występować raczej po posiłku, a nie na czczo. Nie ma co się bawić w lekarza, bo i tak nic to nie da, a tylko chłopaka nastraszymy :P

Gość zmartwiony86
No w sumie po posilku bardziej wystepuje pieczenie, szczerze mowiac to wole kazda opcje od tej najgorszej... Mozliwe to jest od stresu? Ta choroba chyba tak szybko nie postepuje? Ciekaw jestem co powie mi lekarz ale troche sie obawiam.. Dziekuje za wszystkie opinie

Gość gość
pantoprazol 2x20mg rano na czczo