Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odnawianie biżuterii

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym odnowić biżuterię, biżuteria jest wykonana ze stopu metali. Była w kolorze srebra i ciemnego zlota. Niestety została potraktowana płynem do czyszczenia biżuterii i "złote" elementy całkowicie się odbarwiły ( nie ja dokonałam tego zabiegu). Jubiler nie bardzo chce podjąć się czyszczenia. Bizuteria wygląda tragicznie, ale po czyszczeniu ją szmatką dojrzalam nadzieję w odzyskaniu blasku. Może ktoś zna odpowiedź na kilka pytań lub coś mi doradzi. 1. Jak najlepiej polerowac taką biżuterię, zastanawiam się nad zakupem miniszlifierki i sprobowac wypolerowac ja sama, za dużo jest detali aby zrobić to samą szmatką . 2. Czy taką biżuterię można pozłocić czy kamienie trzeba ściągnąć do takiej czynności? Przed tym zabiegiem bizuteria była błyszcząca i mimo wielogodzinnego noszenia nie powodowała przebarwień czy uczulenia na skórze (a mi wystarczy 4 godziny na bąble na szyi) koleżanka twierdzi że podczas noszenia przebarwila jej skórę ( ale wcześniej zastosowała płyn którego nie chciałam by używała - dlaczego to widac na zdj). Chciałabym uratować tą biżuterię i bardzo proszę o poradę.

Gość gość
Przepraszam nie wiem jak dodać zdj przez tel.

Gość gość
nie wiem ja mam bizuterie srebrną próby 925 podobno najlepsza i kupuje zawsze z topsilver, bardzo dobry sklep duzy wybor i ladne wzory czego normalnie nie co dzien mi brakuje w sklepach na miescie