Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie proszę mi

ZOL i wypis ze szpitala

Polecane posty

Gość pomóżcie proszę mi

Pomocy. Teść miał zawał, wpadł w śpiączkę, teraz może samodzielnie oddychać więc szpital kazał znaleźć dla niego Zakład Opieki Leczniczej. Musimy szukać jakiegoś z NFZ i tutaj będzie na pewno problem z czasem ale nie możemy umieścić go w prywatnym ponieważ nie stać nas na to. Czy szpital może nam wyznaczyć jakiś termin i po prostu któregoś dnia wypisać i wyrzucić teścia ze szpitala? Co mamy robić. Pomocy!

Gość pomóżcie proszę mi
podnoszę

Gość gość
napisz jeszcze raz o co ci chodzi bo mas zproblem z jezykiem polskim pracuję w ZOLU ale nie rozumiem twojego pytania

Gość gość
no dobra już wiem o co chodzi... zmęczona jestem po 14 h pracy... żadnego terminu wam nie będzie wyznaczać, szpital po rpostu wypisze pacjenta jak lekarze uznają że jest do wypisu i w nosie wszyscy będą mieli co z teściem zrobicie po wypisie. szpital to nie hotel i nikt przetrzymywać pacjenta nie będzie aż łaskawie coś znajdziecie, bo każda doba pacjenta w szpitalu kosztuje... jak nie znajdziecie na czas to zabierzecie teścia do domu i tyle a już dzisiaj radzę podzownić po wszystkich zolach, bo kolejki sa takie, że jak za pół roku dostaniecie miejsce to będzie cud

Gość pomóżcie proszę mi
Czytaliśmy, że ZOL pobiera 70% emerytury pacjenta to prawda? W szpitalu 2 dni temu przenieśli go na zwykły oddział z OIOMu. To ile mogą nam dać, tydzień, miesiąc? Oni się nie określili póki co. Mogą wyrzucić pacjenta, którym się nie ma kto zająć? No ale jak są takie terminy to jeśli np mamy mieć przyjęcie powiedzmy za 4 miesiące to jak oni mogą go wypisać np za miesiąc. I co mamy wtedy zrobić przez te 3 miesiące? Bo on musi mieć podawane leki, być pod całodobową opieką, ten ktoś musi wiedzieć jak się zachować jak się coś dzieje, trzeba mieć specjalne łóżko, dom przystosowany itd. a teściowa mieszka w kawalerce więc przecież nie da rady.

Gość gość
A co jesteście upośledzeni? Nie potraficie wybrać numeru na pogotowie w razie gdyby coś się działo? Nie umiecie posługiwać się łyżką, żeby chorego nakarmić, gąbką, żeby umyć, obcinacza do paznokci nie potraficie obsługiwać? Czego do cholery nie potraficie? Czytać?