Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koszty wesela

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję Waszej rady... Mój dorosły syn niedawno się zaręczył, teraz myślą o organizacji ślubu i wesela. Jako matka chciałabym pomóc mu choć trochę finansowo w organizowaniu tej uroczystości, ale.... mój drugi mąż, który nie jest jego ojcem niekoniecznie jest tego samego zdania. Dodam, że ojciec nie żyje. Czy będzie nietaktem, jeśli nasz obecny wspólny budżet obciązony będzie jakąś kwotą na korzyść mojego syna ? Aż boję się zaproponować to męzowi, choć nigdy nie miałam nic przeciwko temu, aby czasem wspomóc jego dzieci. On jednak uważa, że jeśli chcą wesele to muszą sobie z kosztami sami poradzić. Jak powinnam się zachować,aby nie zranic syna, ani męza ?

Gość gość
Pierwsze pytanie to jaki procent wspólnego budżetu stanowią twoje wpływy czyli zarobek ? Drugie pytanie to jak długo ten nowy mąż wychowywał twojego syna ? I wreszcie trzecie, najważniejsze: jaki procent waszych oszczędności miałyby pochłonąć sponsorowane przez ciebie koszty wesela ?

Gość gość
ja zarabiam znacznie więcej, syna wychowywał 5 lat, a ostatnie pytanie - ok 20%

Gość gość
skoro zarabiasz wiecej to czym sie przejmujesz, mozesz pomoc synowi i dac mu na wesele tyle ile uwazasz

Ja bym pomogła ale też nie ma co robić nie wiadomo jakiego weseliska. Może mąż się obawia, że zrobicie ogromne wesele i będzie trzeba wyłożyć dużo pieniędzy. Zorganizujcie skromniejsze to pewnie problemu nie będzie.

Gość gość
gość dziś W takim razie sponsoruj :D. Zakładam, że te oszczędności nie są Wam niezbędnie potrzebne np. na remont, leczenie itp. i stanowią tylko rezerwę. 5 lat wystarczy do zbudowania więzi, więc powinien czuć się w obowiązku do tego chłopaka. Jeżeli zarabiasz więcej od niego, to Twój głos powinien być w tym temacie decydujący :). Wszystkiego dobrego :) .

Gość gość
Bardzo dziękuję, pozdrawiam