Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rybi zapach skory dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dziś zauważyłam że skóra mojej córki (4l) śmierdzi ryba - najbardziej dłonie i twarz. Jest zdrowa, nie ma obecnie infekcji, nie jadła nic nowego . Podaję jej tran mollersa codziennie i od ok tyg Wit c w kroplach. Czy ktoś się spotkał z takim problemem ??

Gość gość
Odstaw tran. Tran to przeciez rybi tluszcz. Zamiast tego podawaj liscia oliwnego, czy olej z oregano.

Gość gość
Ja też biorę tran juz Ooooo bardzo dlugo, i jak każdy normalny człowiek się pocę i nigdy nie poczulam ryby :( Wydaje mi sie, ze to może byc jakas choroba. Nie jestem pewna ale coś kiedyś uslyszalam ze cos takiego objawia sie zapachem ryby...nie chce straszyc. Niech idzie Pani do lekarza z córą;)

Gość gość
Jest taka choroba rybia luska czy cos,strasznie sie smierdzi.To nie od tranu

Gość gość
Ta choroba to TRIMETYLOAMINURIA.

Gość gość
Moze myj ja codziennie ?

Gość gość
Zrob badania, oby to nie byla ta choroba.

Gość gość
Lepiej rybą niż amoniakiem..

Gość gość
gość dziś Bo tobie on jest widocznie potrzebny. Mnie się po tranie bardzo rybą odbijało, więc go odstawiłam. A dziecku autorki nie capi pot, tylko skóra, a to jest różnica. Autorko jeszcze raz ci napiszę: odstaw tran, do tygodnia powinien rybi zapach zniknąć. Jeśli nie ustanie, lub nawet nie osłabnie, to zgłoś się do lekarza.

Gość gość
Bo Dziewczynki tak czasami śmierdzą. Trzeba było mieć chłopca.

Gość gość
Ja mam ta chorobę i przy niej smierdzi nie tylko sora a raczej jej wyziewy ale również pot, mocz ( czyms takim kwaśnym) wydzielina z pochwy. Po prostu chorzy na trimetyloaminurie nie maja enzymu które neutralizuje cholinę a ta smierdzi ryba i ten zapach jak się jzu skumuluje w organizmie to wychodzi wszytskimi otworami. Niestety , ale nie da rady zdiagnozować się w Polsce , żeby stwierdzić TMAU trzeba jechać zagranice np. do Wlk Brytanii tam jest specjalistyczna klinika. A najgorsze jest to, ze nie ma lekarstwa na ta okropna przypadlosc. W USA prowadza badania nad lekiem ale to ma trwac jeszcze min 5-10 lat. :( Zycze Tobie i Twojej corce żeby tego nie miała bo zycie z ta choroba jest czyms strasznym.

Gość gość
gość dziś Współczuję. Teraz na wiki sobie o tym czytam i paskudna sprawa. Co do tranu to nie wydaje mi się by rybi zapach przenikał do potu - nawet jak czosnek się zje itp to się nie śmierdzi typowo czosnkiem a ostzrej po prostu. lepiej idź do lekarza

Gość gość
Hej, stary watek;) tu autorka. Okazalo sie ze to przez tran. Odstawilam i problem minal i nie ma problemu do dzis.