Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy mąż zmniejsza wam pieniądze które może wydawać

Polecane posty

Gość gość

Macie wtedy na ten czas zmniejszenia jakies własne oszczędności? My mamy jedno konto i mąz mi z niego daje na "dom" 1200 zł - jedzenie, chemia, itd... Ostatnio powiedział że będe dostawała 800 zł bo wg niego za dużo wydaje i mam nauczyć się żyć oszędniej. Macie jakąś własną kasę w małżeństwie jak taki czas nadchozi??

Gość gość
to powiedz że w tym miesiącu on robi zakupy , po prostu rządzi i zobaczymy czy mu to starczy . Żal mi Cię , ja mam podobnie , ale z czasem mąż zrozumiał , że wszystko jest drogie i trochę się uspokoił

Gość gość
Pracuje, zarabiam a mąż niczego mi nie wydziela.

Gość gość
Nie mam takiego problemu, bo u nas pieniądze są wspólne i każdy bierze tyle ile potrzeba (oczywiście bez szaleństw i wydawania na co popadnie) a konsultujemy ze sobą większe wydatki. Szczególnie jedzenie to wydatek, gdzie nie liczy się, że za dużo wydajemy, bo je i tak trzeba kupić, ma być smaczne i zdrowe a nie byle tańsze. Gdyby mi mąż powiedział, że za dużo wydaję na jedzenie to sam by musiał robić zakupy, planować posiłki i je przyrządzać. Na pewno taniej by nie wyszło, bo on lubi smacznie zjeść.

Gość gość
ja tez pracuje i maż ni nic nie wydziela... mamy wspólne konto, po ślubie oddał mi swoja karte do bankomatu i powiedział, że ja zarządzam pieniędzmi, bo on nie potrafi oszczędzać.

Gość gość
Pieniądze w naszym małżeństwie są wspólne, oboje pracujemy. Większe wydatki ustalamy wspólnie.

Gość gość
skoro daje Ci na dom to niech daje Ci też na Twoje potrzeby, wtedy będziesz miała swoje pieniądze takie kieszonkowe :) PS. To straszna sytuacja, dla mnie podchodzi pod jakąś presję ekonomiczną. W związku sprawy finansowe ustala się wspólnie, a nie : on zadecydował, że wystarczy mniej pieniędzy na dom. Zadecydowaliście, że on zarabia, ok. Ale nie daj sobą pomiatać