Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama zatroskana

czy moje 3 miesięczne niemowlę nie przybrało za mało?

Polecane posty

Gość Mama zatroskana

Witajcie, Czy któraś z mam miała podobnie? Moj syn miał najniższa wage spadkową ok 19.11.2016 tj. 3690 g. Na ostatnim ważeniu 06.02.2027 miał 5680 g. Lekarz twierdzi, że jest ok, bo nie wypada z siatki. Ale też nie zwrócił uwagi, że mały spadł juz sporo na siatce, bo urodził sie duzy. Karmię tylko piersią. Początkowo mały przybierał ok 220 g/tydzień. Ostatnio tylko 150/tydz. Do tego ma 66 cm długości. Martwię się bo wygląda bardzo szczupło. Żadnych fałdek. Na początki dokarmiały był w szpitalu mm ale odstawiliśmy mieszankę jak miał tydzień. Morfologia była w normie. Mały śpi w nocy nawet 6 godzin. Ale przynajmniej 2 karmienia nocne są zachowane. Czasem płacze przy piersi- nie wiem czy mam za mało pokarmu czy może źle ssie. Generalnie zauważyłam ze łyka duzo powietrza i często go odbijam. Czy któreś z waszych dzieci pomimo takiej sporej wagi urodzeniowej 3920 tak wolno przybierało na wadze?

Gość anka87
Chyba nie masz sie czym martwic.przyrost wagi jest w normie.Jak przybiera od 120 g tygodniowo jest ok.Moja mala urodzila sie z waga 4kg,najnizsza waga 3640g.W wieku 3 misiecy wazyla 5,9kg i bylo ok.U mnie pediatra porownuje przyrosty nie do wagi urodzeniowej tylko do tej najnizszej ze szpitala wlasnie