Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje trzyletnie dziecko ciagle wystawia jezyk

Polecane posty

Gość gość

Córka nie mowi, jest cały czas diagnozowana, ale bez skutku. Chodzimy z nią od jakiegoś czasu na różne terapie. Ostatnio niepokoi mnie, że często wystawia język :-o od jakichś 2 tygodni:-( co to może oznaczać? Bardzo się o nią boje:-(

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
Wiesz co, ja zaczęłam mówić dopiero koło 4 roku życia. Mam brata bliźniaka, gadaliśmy ze sobą "po swojemu" ale były to tylko dziecięce odgłosy. On tez nie mówił normalnie. Rozumieliśmy co się do nas mówi ale nie odpowiadaliśmy. Dopiero po tym czasie, po 4 latach zaczęliśmy mówić i to od razu dużo.

Gość gość
Niestety nie wiem co oznacza często wystawiony język.

Gość gość
dziecko ma jakieś emocjonalne zahamowania bloki,i wystawiając język to jakby próbowało w poszerzony sposób poznawać ,smakować świat delikatnie zwracać uwagę pokazywać że inni tak nie robią powinno z czasem ustąpić nie zamartwiać się.

Gość gość
Ja już niekiedy nie mam do tego sił :-( Wszyscy pytają dlaczego ona nie mówi, w przedszkolu mówią, że mała ma z pewnością autyzm, mimo, że psychologowie, którzy ją do tej pory badali twierdzą, że zbyt wiele jej zachowań temu przeczy. Badalismy ja już pod kontem syndromu Angelmana (zalecenie psychologa)- wynik negatywny. Fizycznie córka rozwija się prawidłowo. Ostatnio byliśmy z nią okulisty, jak się okazało córcia potrzebuje okulary.

Gość gość
Podbijam

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie w temacie?

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
Up