Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie piszę tu od tygodnia a

Polecane posty

Gość gość

I już nigdy nic nie napiszę.Powierzyłam wszystko Bogu ,niech On decyduje i prowadzi.

Gość gość
o, wreszcie jedna mądra...a niby do kogo piszesz? do mas tłumów? to tak, jakbyś na scenie wyznawała swoje uczucia. Wiadomo, jedni zekpią, drudzy będą współczuć...a trzecia grupa powie: biedna dziewczyna nie stać ją na realne działania, zastraszona, zniewolona lękiem...może i dobrze...bo to mężczyzna jest od zdobywania.

Gość gość
Autorko opowiedz więcej o sobie, przyczynach zmiany też.

Gość gość
To nie jest jakaś bardzo istotna zmiana we mnie choć jakby nie patrzeć to wiara własnie teraz wylewa sie ze mnie w pełnej okazałosci i ciągle domaga się więcej.Jestem grubo po 30,wiele w życiu przeszłam,życie dzielę z człiwiekiem jtoey jest daleki od wiary ,co mnie osobiscie boli zwłaszcza kiedy wysmiewa sie z Boga czy Jego dzieł w postaci uzdrowień.To forum jest ,brudne i nie moralne a ja jestem na etapie oczyszczania swojego serca ze wszystkiego co czyni je skalanym.Codziennie jestem tłamszona ,ośmieszana ,krytykowana przez męża,wczoraj w gronie mojej rodziny dał popis podważając każde moje zdanie,osmieszając mnie krytykijąc i starając sie zamknąć mi usta ale wiecie co?nigdy mu sie nie uda mnie stłamsić ani zniewolić bo mam potężną broń jaką jest Chrystus i Matka Boska.Nie udzielam sie na tym firum a jesli już to tyljo po to by głosić jak wielka moc i siła płynie z wiary.

Gość gość
Codziennie w ciszy zadaję Jezusowi pytania dotyczące mojego życia..kierubku w jaki mam iść i wiecie co?On naprawdę udziela mi na te pytania odpowiedzi.Zapytałam "Jezu co mam rović,czego ode mnie iczekujesz"?Odpiwiedz przyszła szybko i podczas sprzątania..rutynowe czynnosci,nagle w mojej głowie pojawił się głos"Ucz się jezyka aramejskiego".Zdziwiłam się,nie rozuniałam tego,nie wiedziałam nawet gdzie posługują sie tym językiem .Weszłam na internet ,jezyk aramejski to język używany przez Jezusa,nie wiedziałam o tym.Tak bardzo chciałam Go poznać a nawet tego nie wiedziałamJezyk ten jest bardzo trudny i zupełnie tego nie rozumiem jak i po co niałabym sie go uczyć ale jedno wiem że Jezus przez to przybliża sie do mnie ,daje się poznać,pokazuje swoją kulturę,chce bym spróbowała poznać go jeszcze bardziej..Zachęcam Was,rozmawiajcie z Nim.On jest pośród nas żywy i taki jak kiedyś,kiedy chodził po Ziemi

Gość gość
Przepraszam za błędy.

Gość gość
Autorko, a próbowałaś zadać pytanie, jak masz postępować z mężem, by się zmieniły choć trochę jego poglądy?

Gość gość
"Ucz się aramejskiego?"

Gość gość
No jasne że tak,on wychował sie w rodzinie katolickiej tylko z nazwy.Wiele lat zajęło mi by zechciał chodzić ze mną do koscioła,jednak w mszy nie uczestniczy..idzie tam jedynie dla swietego spokoju.Do spowiedzi nie chodzi,przykazań nie zachowuje,we Wszystkich Św.nawet grobu ojca nie odwiedza,woli iść do pracy,codzienne oglądam świadectwa ludzi nawróconych w you tube bo to mnie buduje i umacnia ,wtenczas on ma do mnie tylko jedno zdanie"Co to za pierdoły oglądasz"?Nie przekonuje go nic,ma zatwardziałe serce,zamkniety na Boga i ludzi.Nie znosi przejawow troski i empatii,stale wszystkim zazdrosci,krytykuje,mamrze ,wiecznie kazdemu dokucza i podcina skrzydła,to jest strasznie męczące ,już nie wiem co robić.Modlę się midlitwą Pompejańską ..może to pomoże.

Gość gość
12.06 Tak..dokładnie to uśłyszałam,wiem jak to brzmi,ja też jestem w szoku,zupełnie tego nie rozumiem i zupełnie nie wiwm jak się za to zabrać.Wiem że jest to również język używany obecnie w Syrii.Poszperałam trochę w necie . Dzis miałam migawkę,dwoch na czarno ubranych mezczyzn ,wyglądali jak syryjczycy,boję się ale ufam.Spełnie każdą wolę Boga,nie zawróce z raz obranej drogi.Myślcie sobue o mnie co chcecie,ja sama nie wiem co będzie..ale jedno wiem ,On ma na mnie jakiś plan,tylko jeszcze nie wiem jaki.

Gość gość
Zainteresuj się życiorysem świętej Rity i modlitwą o jej wstawiennictwo.

Gość gość
Znam życiorys Św.Rity.

Gość gość
Ona nie jest jedyną świętą.Moj mąż miał kiedyś jechać ze mną na pielgrzymkę jak się poznaliśmy i to byłby dla nas diskonały fundament na tamten czas jak i na cały nasz związek.Wyjazd był.organizowany z zakładu mojego ojca do Zajopanego ,pod Wielką Krokiew ,gdzie postawiono figurę ,Matki Boskiej Fatimskiej.Ustaliliśmy że pojedziemy razem ..ja jeszcze wtedy nie znałam szczegułow tego wyjazdu i oboje sądzuliśmy że to zwykła wycieczka w Tatry.Chciał ze mną jechać ale w wieczir przed wyjazdem został namowiony przez swoją kuzynkę i jej męża na mocno zakrapianą umprezę.Jak się pewnie domyślacie ,zaspał na idjazd autobusu no i ja pojechałam sama.Na miejscu zrobiłam kilka zdjęć ,ogólne było fajnie ale wtedy on totalnie mnie zawiódł.Moze gdyby wtedy pojechał,może byłoby inaczej. Kiedyś pokazałam to zdjęcie z figurą pewnej osobie i wiem że ta osoba wierzy tak jak i ja wierzę Czasem mam wrażenie że ta osoba prostuje moje ścieżki,dodam że po 14 latach skomentował.."Ale to jest jakieś stare zdjęcie a potem dodał,to miejsce jest wyjątkowe,najlepsze Zgadza się ,do dziś msm te zdjęcia z figurą Matki Boskiej Fatimskiej spod skoczni w Zakopanem,do dziś Matka Boska sie o mnie troszczy choć minęło 21 lat.

Gość gość
Ona nie jest jedyną świętą.Moj mąż miał kiedyś jechać ze mną na pielgrzymkę jak się poznaliśmy i to byłby dla nas diskonały fundament na tamten czas jak i na cały nasz związek.Wyjazd był.organizowany z zakładu mojego ojca do Zakopanego ,pod Wielką Krokiew ,gdzie postawiono figurę ,Matki Boskiej Fatimskiej.Ustaliliśmy że pojedziemy razem ..ja jeszcze wtedy nie znałam szczegółow tego wyjazdu i oboje sądzuliśmy że to zwykła wycieczka w Tatry.Chciał ze mną jechać ale w wieczór przed wyjazdem został namówiony przez swoją kuzynkę i jej męża na mocno zakrapianą imprezę.Jak się pewnie domyślacie ,zaspał na odjazd autobusu no i ja pojechałam sama.Na miejscu zrobiłam kilka zdjęć ,ogólne było fajnie ale wtedy on totalnie mnie zawiódł.Moze gdyby wtedy pojechał,może byłoby inaczej. Kiedyś pokazałam to zdjęcie z figurą pewnej osobie i wiem że ta osoba wierzy tak jak i ja wierzę Czasem mam wrażenie że ta osoba prostuje moje ścieżki,dodam że po 14 latach skomentował.."Ale to jest jakieś stare zdjęcie a potem dodał,to miejsce jest wyjątkowe,najlepsze Zgadza się ,do dziś msm te zdjęcia z figurą Matki Boskiej Fatimskiej spod skoczni w Zakopanem,do dziś Matka Boska sie o mnie troszczy choć minęło 21 lat.

Gość gość
Moją patronką obraną przy Sakramencie Bierzmowania jest Św.Katarzyna .

Gość gość
Autorko chodzi o to że jeśli święta Rita całe życie modliła się o nawrócenie męża i synów to może modlitwa o jej wstawiennictwo bardziej Ci pomoże niż dziesiątki rozmyślań i medytacji...

Gość gość
Tu nie chodzi o żadne medytacje czy rozmyślania tylko o Różaniec.Ostatnio we śnie Matka Boska powiedziała mi "Przecież Ci obiecałam że zawsze będę z Tobą",zapomniałam ze nie tak dawno modliłam się o godzinie 12.00-13..00.z tgzw."Godzina dla Świata"w ktorej to kazdy modlący sie w intencjach osobistych wszelakich oraz w intencji całego świata,ma zapewnioną opiekę Matki Boskiej.

Gość gość
8 grudnia?

Gość gość
Tak.

Gość gość
Autorko a różaniec po.m.p.e.j coś zmienił na lepsze w Twoim życiu?