Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mzona nauczyc sie ubierac ladnie

Polecane posty

Gość gość

Jak dopierac ubrania by dobrze , ladnie wygladac.

Gość gość
Każdy ma chyba jakiś zmysł estetyczny w sobie

Gość gość
Szkoda,ze plastyka w szkole jest traktowana per noga - a wiedza o roznych trendach w sztuce, proporcjach, kolorach, zestawieniach wyrabia zmysł estetyki ( ktory nie kazdemu jest dany przez naturę). Bez tego zmyslu nie czujemy kiczu tak w ubraniach, jak i we wnetrzach, architekturze. Niektórzy ludzie gustuja w fatalnych obrazach na scianach ale i w kiepskich tatuażach itd, itd. Co, niestety, widać.

Gość gość
Gust, smak, pomysl, estetyka i gust to są wrodzone. :p

Gość gość
up

Gość gość
Musisz iść do sablewskiej

Gość gość
Żadne tam wrodzone! Wyuczone.

Gość gość
to powiedzcie co do czego pasuje. czesto kupuje kurtke czy buty bo sie podobaja ale nie pasuje to do siebie. help

Gość gość
Wydaje sie autorko jakbyś nie wiedziała czego chcesz. Może jakby chodziło o zakompleksionego podlotka to by to było zrozumiałe ale najpóźniej koło 30-stki każda kobieta ma już chyba jakieś elementarne wyczucie gustu które dojrzewa samo. Wydaje się jakbyś oczekiwała konkretnych porad. Tutaj ciężko coś radzić na piśmie, ale są programy o tym w TV przecież. Dziwne że nie czerpiesz z nich inspiracji.

Gość gość
czerpie ale np. sablewska totalna pportazka.Na co ona je ubiera w sukienki., kiedy wiekszosc z nas tak na codzien sie nie ubiera.

Gość gość
17:38 To przecież tak nie działa że kupujesz ładne spodnie i ładną bluzkę i temat już zakończony. Każdy chyba kupuje bluzke zastanawiając się już w sklepie z czym ona by mogła grać, a nawet jeśli nie w sklepie to rozkminia to w domu mierząc do niej różne ubrania które już wiszą w szafie.

Gość gość
ale jestem pewna ze bedzie pasowac ale w domu okazuje sie ze nie pasuje.

Gość gość
Oglądam Sablewską i powiem tak. Czasami fajnie doradza i to sie trzyma kupy, ale zaznaczam czasami, bo niestety program jest strasznie sztuczny i często kobiety stosunkowo młode jeszcze przekształca stylówą w stare baby. Ma też często tendencje do zasłaniania czyjegoś (powiedzmy to sobie szczerze) braku urody bardzo mocnym makijażem co sprawia że kobieta na koniec wygląda jak klaunica. Stroje na koniec fakt są sukniami na jakieś wielkie, szumne imprezy których przeciętny zjadacz chleba raczej bywa rzadko, ale jak jest środek programu to jest też jakaś wersja na co dzień i raz na jakiś czas bo i to nie zawsze ale jednak raz na jakiś czas się trafi coś niezłego. Program Sablewskiej ma jednak swój sztywny szablon programowy na zasadzie "metamorfoza diametralna musi być choćby baba po niej wyglądała gorzej niż przed". Nie podobają mi się polskie salony i polskie celebrytki. Obrzydliwie wieją sztucznością i nadęciem i właśnie tak jak napisałam lubią postarzać. I tak jak Anglia słynie z nieatrakcyjnych kobiet tak programy zagraniczne o metamorfozach kobiet są tam akurat o wg mnie lepsze. Taka trinny i susannah lepiej ubiera niż Sablewska, a już program Nowy wygląd, nowe życie to tam prowadząca to była cudo kobieta z francuskim szykiem i dużo się skupiała na tym jak ubierać się na co dzień i do pracy.

Gość gość
17:52 tzn. że masz mało ubrań po prostu. Ja mam tak że jak kupię nową bluzkę i chce ją włożyć to wywalam z szafy wszystkie spodnie i wszystkie spódnice i mierze wszystko po kolei i wtedy nie ma bata żeby któreś połączenie nie "zaskoczyło". Owszem zdarzają mi ciuchy których nie mogę z niczym dograć ale bardzo rzadko występuje taki problem.

Gość gość
mam taki styl jak ta z bloga new life fashion. co sadzicie o tym?

Gość gość
Są magazyny dla bab od wieków i od groma ich. Tam zawsze są propozycje jak sie ubierać przecież, a jak sie nie chce komuś ich kupować to nawet w głupiej reklamie telewizyjnej, w serialu czy na ulicy można wypatrzyć kogoś stylowo ubranego. Ktoś taki nawet nie będzie miał pojęcia jeśli odgapię jego stylizację :P

Gość gość
trudno bylam wisniara i nia zostane. KIMS W ZYCOIU\ TRZEBA BYC,

Gość gość
Oj tam, oj tam :P trzeba sie starać a nie siąść z założonymi rękami

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej na poczatku określić swoją figurę. Co z tego ze w magazynie pełno szczuplutkich modelek jak pozniej kupimy te same spodnie i wyglądamy jak baleron w siatce. Sprawdź sobie czy jestes np. Jabłkiem czy gruszka a moze klepsydra? I w czym taka sylwetka wyglada najkorzystniej. Jako druga rzecz określ swój typ kolorystyczny. To pomoże ci w doborze odpowiednich kolorów które podkreśla twoja urodę. Prócz tego bardzo dobrze stawiać na "klasyki" ktore każda kobieta w szafie miec powinna. Te ubrania mozesz zestawić ze soba jak chcesz i będziesz zawsze dobrze wyglądać

Gość gość
New life with fashion? Chachacha bijąse:)

Gość gość
Nauczyć to się możesz wierszyka na pamięć. Jak gustu nie masz i wyobraźni to dopa ;p

Gość gość
tlumok czeka na receptę czy przepis co jutro włożyć do kościółka nie odgapisz od innych bo to raczej błędne koło każdemu co innego pasuje każdy w czymś innym dobrze wygląda każdy w czymś innym dobrze się czuje każda figura jest inna każda uroda jest inna nie masz wyczucia to chodź w dresie albo jeansy i bluza proste jak drut :)

Gość gość
Zainwestuj w klasyczne rzeczy które nigdy nie wyjdą z mody zrobisz sobie dzięki temu podstawę szafy do takich rzeczy nalezy np. biała koszula, czarne rurki, zwykle proste jeansy, czarna i biala marynarka o klasycznym kroju, trencz, ramoneska, sukienka mala czarna i szpilki nude, i potem do tych rzeczy może dokupić następne które Ci się podobają, ważne aby te podstawowe były dobrej jakosci

Gość gość
Można! Polecam prenumeratę Avanti i HOTmoda. Natomiast ważnym punktem w rozwoju jest zrozumienie, że wygładzanie "dobrze" i "ładnie" to nie są synonimy.

Gość gość
Pewnie ze mozna.Przesyrzegaj zasady trzech kolorow laczac ubrania gora cztery.Czyli tak jak np . ja- uwielbiam sukienki i chodze wlasciwie tylko w nich i na co dzien i od swieta.Zima najczesciej sukienki z Mohito lub Hμ ewentualnie Reserved czy Zara.Sieciowki dosc tanie i pracujac mozna spokojnie kupic sobie jedna w m- cu zamiast np.alkoholu czy papierochow.Tak wiec wystarczy fajna kiecka do tego wlasnie zima dobre czarne rajstopy kryjace,paznokcie w kolorze sukienki(mam kolorowe wiec jezeli sa na niej trzy kolory wybieram kolor jednego z nich).Buty czarne- botki albo kozaki oficerki.Tyle.Recepta na db wyglad z kieckami jest dla mnie banalnie prosta.Fakt ze mam rozmiar 36 wiec w sumie db mi w kazdym kroju,ale nosze trapezowe i teraz uwielbiam styl boho b modny.Wiosna taka sama kiecka plus skorka- np.ramoneska.Kupilam teraz w promocji z Hμ za 119zl wiec to nie majatek.Buty na wiosne mozesz z botkiw zmienic na adidasy.Teraz sa super czasy modowe ze kiecki laczy sie ze sportowym butem.Tyle ze nie typowe sportowe ale jednokolorowe bez znaczkow satynowe czarne (wlasnie h&m tak laczy i wyglada to super).Wejdz sobie na strpne i popodgladaj stylizacje.Jezeli bedziesz db sie czula to super.Ja uwielbiam mode.I mam 37lat i trojke dzieci oczywiscie pracuje zawodowo i prowadze dom ,koncze drugi kierunek studiow.Wiec da sie dbac o siebie tyle ze wymaga to wysilku.Sa dni kiedy mam gorsze samopoczucie i czasem zakladam jeansy,czarna bluzke i wygladam b srednio- do tego tez mam prawo.Jednak fajne ciuchy i db wyglad to np. dla mnie duzy aspekt db samopoczucia. powodzenia

Gość gość
Spodnie rurki jako klasyczna podstawa w szafie ? :O W tym kroju mało komu jest dobrze, a 99% kobiet po 30tce wyglada w tym fasonie jak Angela Merkel - typowa marchewa - duża armata i zwezajacy sie dół. Wyglada to źle, zwłaszcza, że mało która pani ćwiczy - ten fason spodni wybitnie to podkreśla. Klasyczna to jest prosta nogawka.

Gość gość
Ja lubię eksperymentować z ubiorem i sama sobie od czasu do czasu uszyje. Ostatnio odkryłam super farbiarnie www.bilo.pl. Piękne kolory wychodzą z pod ich ręki.

Gość gość
Tutaj jest pare zasad dobierania kolorow miedzy soba: https://insideoutstyleblog.com/2012/07/how-to -wear-red-white-blue.html Podstawa jest okreslenie swojego typu urody: wiosna, lato, itd. jest na ten temat duzo materialu w necie :)

Gość gość
Chyba można, tylko trzeba też mieć minimalne poczucie estetyki, doboru kolorów.