Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podziwiam was ze sprowadzacie dzieci na ten swiat pelen cierpienia chorob i zla

Polecane posty

Gość gość
up

Gość gość
Ja jestem wierząca, ale nigdy nie odpieram argumentów ludzi niewierzących bo czesto sa to bardzo silne, mądre i logiczne argumenty. Bardzo duzo w nich racji. Ci ludzie mysla samodzielnie, analizują i dochodzą do bardzo mądrych wniosków. A moja wiara opiera sie głownie na takiej jakby to napisać "naiwnej" wierze na podstawie "błogosławieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli". Oczywiscie tez czesto analizuje i rozmyślam ale dochodze wtedy do jakiegoś obłędu, wiec pozostaje mi tylko wierzyć.

Gość gość
Oczywiscie, że Boga nie ma, religia miala byc straszakiem dla biedoty, tyraj ciezko cale zycie, nie buntuj sie -nie zabijaj;D a czeka cie niebo, bedziesz podtepowal zle -pieklo, bajeczki dla dzieci

Gość gość
e, to w niebie co najmniej połowa ludności to będą polacy, bo u nas ci dużo chrześciijan, pozostali ludzie pójdą do piekła, np. muzułmani, prawosławni itp. i niewierzący. Dobre

Gość gość
Przeczytałam dokładnie to, co sama myślę. Dzieci, uprzedzam, mam. I bardzo im współczuję, że będą musiały przechodzić przez piekło życia. Życie jest straszne. Bardzo je kocham i spokoju mi to nie da do śmierci, że i one w swoim życiu doświadczą cierpienia. Za nic.

Gość gość
gość dziś skoro masz takie przemyslenia to po co sie decydowalas na dzieci? Ja miec ich nie bede, szkoda, że w POlsce nie mozna podwiazac jajowodow, bylabym pierwsza w kolejce, dla pewnosci

Gość gość
Dokladnie

Gość gość
Ja jestem mężatką ale nie chcę mieć dzieci bo wiem, że w biblii jest napisane, że każdy człowiek zrodzony z niewiasty będzie cierpieć to robiąc sobie dzieci musiałabym się z tym pogodzić, a ja tak nie potrafię bo sama mam dosyć tego wrednego życia i nie mogła bym zniesć że moje dzieci cierpią. A niektórzy tego nie rozumieją i mówią że jestem egoistką i chcę tylko dla siebie żyć a to nieprawda bo jakbym była egoistką to zrobiłabym sobie dużo dzieci i oglądała się i zwalała wszystko na Boga. Niektórzy mówią że małżeństwo bez dzieci jest nieważne i trzeba mieć dzieci bo na starość nikt się mną niezaopiekuje. Dużo jest dziś starszych ludzi którzy mają dużo dzieci, a to daleko za granicą, a to w innych miastach i dzieci się nimi nie opiekują i umierają w samotności lub w DPS -ach. A jak ludzie będą się zabardzo rozmnażać na małej powierzchni to zabraknie jedzenia, pracy i mieszkań i będą się gnieździć jak szczury a potem ktoś robi wojne i 2/3 umiera a potem znowu można się bezkarnie rozmnażać tylko dlatego żeby ludzie niewymarlii. A po co komu ludzie na świecie kto się bedzie martwił tym że ludzie wymrą chyba tylko Bóg że dał ludziom kiepskie życie a oni tego niechcieli bo było niedoskonałe.

Gość gość
Nie ma sie co oszukiwac, dzieci sa dla duzych dziewczynek....jak ktos tak przeżywa ze " swiat jest okrutny i zly" to lepiej niech sie nie rozmnaża.

Gość gość
Życie takie okropne i owszem racja, ale jak przychodzi myśleć o tym że trzeba będzie umrzeć to człowiek ma tu dużo rzeczy które kocha i żal mu je zostawiać, nawet setki rzeczy z których nie zdaje sobie sprawy