Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam dzieci z obniżonym napięciem miesniowym.

Polecane posty

Gość gość

Mój 10 miesięczny synek ma obniżone napięcie mięśniowe. Jest rehabilitowany. Neurolog nie stwierdziła co jest przyczyną. Martwi mnie jeszcze inna sprawa. Synek ładnie guzyl jak miał 2-4 miesiące. Jak miał 6-7 to gaworzył sobie i czasem udało się usłyszeć" mama mama" " bababababa" , a teraz tak od około miesiąca malutki prawie nie wydaje dźwięków. Oczywiście płacze czasem ale cichutko. Czytałam, że ONM może być przyczyną problemów z mową. Bo mięśnie krtani też to obejmuje. Czy są tu mamy, których dzieci miały takie problemy? Jak je rehabilitowałyście i czy miały problemy z mową? Kiedy w takim przypadku iść do logopedy?

Gość gość
z ciekawosci: rodzilas naturalnie czy cc?

Gość gość
A jakie to ma znaczenie?

Gość gość
ogromne, wystarczy poczytać.

Gość gość
Może wypowiedzą się mamy właśnie takich dzieci.

Gość gość
Ja mam z córkąpodobny problem. Chodzimy na terapię. Niby jest jakaś poprawa, ale wszyscy mówią że to wymaga czasu. Córka ma teraz 1,5 roku. Urodzona przez cc

Gość gość
Moja córka ma teraz 7 lat i jest wszystko w porzĄdku. Ale rehabilitacja trwała ponad rok od 3 mc życia. Nawet i 4 razy dziennie! To był trudny okres ale warto było to wszystko przejść. A jeśli pytasz o mowe to miała robiony tzw. Masaż logopedyczny i logopeda po dziś dzień. Teraz czeka na aparat na zęby i być może jak poradzimy sobie z wadą uzębienia będzie już wszystko dobrze.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. A napiszcie mi proszę czy Wasze dzieci gugaly i plakaty normalnie? Czy były raczej milczkami? Zastanawia mnie to ze synek byl gadułką a teraz milczy.