Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hashimoto. Starać się o dziecko przy tej chorobie?

Polecane posty

Gość gość
Przy chorobie Hashimoto, problemach z tarczycą i innych zaburzeniach z hormonami bardzo ważna jest dieta, która przy spadku wagi może dużo uregulować w hormonach dlatego warto być pod opieką dietetyka. Bardzo dobry jest w tych sprawach Pan Piotr Żeberkiewicz z Warszawy ale prowadzi też konsultacje online. Warto się zainteresować bo walka z hormonami samemu nie jest łatwa także warto zaufać specjaliście, który pomoże nam skutecznie walczyć z wagą.

Gość gość
Można się starać i jest możliwe zajście w ciążę ale przy pilnowaniu hormonów i walce z nimi rzeczywiście dieta ma ogromne znaczenie i rzeczywiście Pan Żeberkiewicz bardzo dobrze się na tym zna.

Gość Amelia32
Kochani, ja też chciałabym podzielić się swoją krótką historią. Miałam bardzo poważne problemy na tle hormonalnym, zatem skierowałam sie do specjalisty. Powiedział, że zanim zaczniemy nad czymkolwiek pracować, fundamentem do dalszych wysiłków musi być dieta. Okazało się, że jest ona wręcz niezbędna. Bardzo dużo mnie kosztowało, ale w końcu przełamałam się - napisałam do wspominanego już tutaj pana Piotra Żeberkiewicza. Ustaliliśmy wspólnie, że będziemy pracować w trybie konsultacji online. Ten dietetyk bardzo mi pomógł. Na początku zapowiedział, że do wyleczenia prowadzi długa droga. I rzeczywiście okazała się być długą i trudną. Jednak z takim specjalistą schudłam ponad 20 kilogramów!

Gość Gabrysia Kłosowska
Ja namiast cenię Piotrka za różne wykłady i prelekcje, których częso udziela. Lubię go słuchać z uwagi na nowatorskie podejście do kwestii związanych z żywieniem. Prywatnie dobrze się znamy i choć nie miałam problemów z hormonami, to moją dietęrównież bilansował. Cenię bardzo jako świetnego specjalistę, mówcę, a przede wszystkim człowieka, za ludzkie podejście, które coraz rzadziej się spoyka.

Gość Marta Kumaszewska
Tak, naprawdę Piotrek! Pomógł mi bardzo! Zobaczcie sobie na zeberkiewicz.eu

Gość gość
W takich sprawach myślę, że cenna jest porada Pana Piotra Żeberkiewicza, super dietetyk który unormuje wszystkie wahania i będzie super:-)

Gość gość
Uważam, że to nie jest dobry pomysł z ciążą w trakcie choroby. Po pierwsze trzeba udać się do dietetyka , który pomoże uregulować wszystkie hormony i wtedy może jest jakaś szansa na dziecko. Ze swojej strony mogę polecić dietetyka Pana Piotra Żeberkiewicza. Pomocny i miły człowiek na właściwym miejscu . Serdecznie polecam :-)

Gość gość
Gdy miałam naście lat, stwierdzono u mnie hasimoto. Teraz jestem mamą dwójki dzieci - 8 i 10 lat. W ciąże zaszłam migiem. Nie miałam żadnych problemów.

Gość werka464
Niestety Hashimoto i niedoczynność tarczycy to bardzo poważne choroby, ponieważ wpływają one na metabolizm całego organizmu – u kobiet w szczególności na płodność. Jeśli masz zdiagnozowane te choroby, to najlepiej leczyć się kompleksowo. Czyli zadbać o dietę, odpowiedni spokojny styl życia, i badania profilaktyczne. Ciężko też znaleźć dobrego endokrynologa. Ja niestety uważam, również że ginekolodzy – endokrynolodzy też nie są najlepsi. Ja chodziłam po lekarzach bardzo długo i niestety żaden z ówczesnych lekarzy niestety nie potrafił mi pomóc. Na tarczycę wpływa wiele czynników i bez odpowiedniego podejścia ureguluje się jedne parametry a drugie nie. Tak to wygląda w codziennej szarej rzeczywistości. Obecnie leczę się w Invimedzie ze względu na to, że mam tam wszystkich specjalistów pod ręką i komfort, że idąc do jednego on konsultuję mój przypadek z innymi. Mam nadzieję, że uda nam się zajść w ciążę. Dziewczyny, czy któraś z Was cierpi na pcos i ma hashi? Lub niedoczynność. Niestety u mnie podejrzewają.