Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak się zmieniłam?

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś (od urodzenia do ok.15 roku zycia) bylam szczesliwym dzieckiem, mialam silny charakter,ogromna chec zycia,cieszylam sie kazdym dniem.A teraz stalam sie typową marudą.W dodaku religijną. nie pamietam kiedy po raz ostatni spotykalam sie z chlopakami,serio... uzalam sie nad soba, stalam sie SŁABA, gardze sobą. Skad az taka zmiana?

Gość gość
nie zastanawiaj się skąd ble ble !! tylko pracuj nad sobą i zmianą na lepiej !

Gość gość
pracuje ale chyba juz sie nie wyrobie

Gość gośćsylwia
Dlaczego religijność poczytujesz jako wadę?

Gość gość
Tak działa brak faceta i seksu, faceci bez kobiet też z wiekiem stają się coraz bardziej marudni.

Gość gość
bo czuje sie przez to jak dewotka. kiedys wydawalo mi sie szlachetne ze wstrzymuje sie z seksem, zreszta nie mialam ogromnych potrzeb i wystarczala mi zwykla bliskosc a teraz czuje sie jak babcia chociaz mam 24 lata... moze cos w tym jest

Gość gość
Nie może tylko tak jest, brak bliskości bardzo źle działa na psychikę i samopoczucie, a jak dorzucić do tego niezaspokojenie seksualne to już w ogóle masakra.

Gość gośćsylwia
Ty wiesz co znaczy dewotka?wolisz być zboczona zepsuta wyuzdana?Ciesz sie że jesteś blisko Boga bo to Cię chroni i trzyma z dala od niemoralnych ludzi.

Gość gośćsylwia
22.06 bzdury gadasz!Ja odkad nie dypiam z facetem ,czuję się czysta wolna i bardziej wartosciowa,same plusy.

Gość gość
jakie niezaspokojenie seks? wolalabym sie przytulic i wspolnie gotowac , isc na badmintona albo do kina a nie pru.c sie jak stare przescieradlo. a martwi mnie moje niechodzenie do kosciola od 12 lat, starzenei sie rodzicow i to ze pojdzie mi kasa na kursy, szkolenia i bede zyc na granicy przezycia i ze nie wiem gdzie ja chce mieszkac w zyciu w ogole nie wiem co ja chce. jeszcze nie podjelam tej roboty a juz czuje ze bede sie tam nudzic po 3 msc. nie lubie stabilizacji

Gość gość
W okresie adolescencji którego koniec przypada na 17-18 r.ż. charakter zmienia się o 180 stopni. Ponad to we wspomnianym okresie ujawniają się różnego rodzaju dolegliwości natury psychicznej. Nie wiem, czy to Cię pocieszyło.

Gość gość
22.11 Idiotyzm.!

Gość gość
Jeszcze trochę i będziesz jak Pawłowicz z pisu. Marudna, wredna, pyskata i niedorżnięta :P

Gość gość
22:13 fakt, bardzo często odnotowywany

Gość gośćsylwia
22.15 Fuj co za słownictwo !,dno moralne i zgnilizna.Szatan przez ciebie przemawia.Nie chciałabym nigdy w życiu zadawać sie z kimś takim jak ty.Ja jestem religijna od urodzenia bo od kiedy pamiętam to czuję wyrazną obecność Chrystusa obok mnie i Matki Bożej.Kiedyś w wieku 12 lat przed przeprowadzką sniło mi sie że pod dzrzwiami wejsciowymi mojego pierwszego domu stoi cieżka figura Matki Boskiej i tarasuje mi dzrzwi,zupełnie taka sama figura ktorą kiedyś zniosłam ze strychu do swojego pokoju,pochodziła z koscielbej stajenki ponieważ mój tato w młodym wieku był nie tylko ministrantem ale też bardzo udzielał sie w kosciele ,ktory przy okazji budował moj dziadek.Sen odebrałam jako znak.

Gość gość
I co Sylwio, jak sprawdził Ci się ten sen?

Gość gośćsylwia
Sprawdził się,a jakże!,ale nie bedę pisać o szczegółach.Zmykam pod prysznic.Dobrej nocy wszystkim życzę .

Gość gośćsylwia
Sprawdził się,a jakże!,ale nie bedę pisać o szczegółach.Zmykam pod prysznic.Dobrej nocy wszystkim życzę .

Gość gość
Ta Twoja Matka Boża z kimś się puściła na boku i urodziła bękarta wmawiając naiwnemu Józefowi, że to z niepokalanego poczęcia :P

Gość gość
22:49 wywiad środowiskowy przeprowadziłeś?

Gość gość
Ja nie mam duzych potrzeb, nie chodze jakas niewyzyta...ale czasami mi się marzy.Juz nawet nie sam seks, ale milosc okazywana w inny sposob. Ktos napisal,ze charakter sie zmienia. No nie wiem, jak patrze na znajomych to raczej nikt sie nie zmienil jakos szczegolnie. Sciemniasz. :P

Gość gość
Sylwia nie zebym chciala byc wyuzdana ale tak po srodku. Te potrzeby mi zanikają, to tez nie jest dobre. Nie mam dzieci itp..a ostatni kontakt z facetem mialam ok.17 roku zycia, i duzo go nie doswiadczylam wiec juz zapomnialam co to bliskosc i milosc :/ Ja tez ide spac. pa wszystkim

Gość gość
devote w języku angielskim znaczy czynić coś z pełnym zaangażowaniem i bez pozorów , z całym poświęceniem . Wiem , że takie postępowanie nie podobało się nigdy postkomunie ani komunie i używali je często ze złością i pogardą . Ale to określenie nie jest negatywne i w regionach łacińsko języcznych nikt tego nie odbiera w sposób negatywny . Np. w średniowieczu powstała pieśń religijna dla adoracji Boga w kościołach pt: Adore teo devote , ułożona przez św . Tomasza z Akwinu . W youtube wpisując ten tytuł , możemy wysłuchać kilkanaście opracowań tego utworu przez różne chóry katedralne całej europy .