Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 30 lat i cały czas brak chęci na dzieci ...

Polecane posty

Gość gość

Witam kobiety Wy też tak macie? Czy jesteście szczęśliwymi mamami? Mnie to troche przeraża, wiem że to egoistyczne ale kocham swoje życie w którym jestem tylko ja, mąż, moje zwierzęta, imprezy, wycieczki, praca i luzackie życie ...

Gość gość
też mam tyle i dzieci miec nie zamierzam,koleżanki po mnie jadą ze to ''wygodnictwo''ale po kija mam rodzic jak nie chce dziecka,nie lubie małych dzieci i nie zachwycam sie ich ''słodkimi buzkami''jak inni?mam rodzic na sile i dostac jakiejs depresji przez to?chyba mam prawo zyc jak chcę?

Gość gość
Ja 27 i też nie mam ciągot do macierzyństwa.

Gość gość
Co ja mam im mówic jak mi zarzucają wygodnictwo?Mam powiedziec prawdę,że małe dzieci mnie obrzydzają wrecz?Nie mam potrzeby sie rozmnażać i już,czemu nie mam prawa decydowac nawet czy rodzic czy nie?

Gość gość
Ja też tak uważam :) też mam koleżanki które chwalą się swoimi dziećmi jak rosną jak się wypowiadają jak się bawią w błocie. Ale jak sobie pomyśle ile przy tym jest roboty potem wyższa szkoła jazdy zadania, obowiązki, wychowanie bunty nastolatek a potem i tak dziecko może mi kopnąć w tyłek.... boże to nie dla mnie... kocham swoją mame za to że mnie urodziła ale ja nie rezygnuje ze swojego życia w którym robimy z mężem co chcemy jedziemy kiedy chcemy. Jestem przeciętnej urody figurę też mam ładną ale wiem że tendencją moją po urodzeniu dziecka moge zapomnieć o rozmiarach S , sesjach fotograficznych .... ja zwracam na to straszną uwagę - wpadłabym chyba w mega depresje widząc że moje ciało się zmieni na duży ----

Gość gość
żyj swoim życiem co cię obchodzi co mówią koleżanki ! To Twoje życie !

Gość gość
Nie obchodzą mnie chce znać waszą opinię :) i opinię również matek jeśli tu są. Czasem zastanawiam się czy nie będę żałować jak zostanę na starość sama :) ale to myślenie znów bardzo egoistyczne

Gość gość
30 lat to młody wiek. Nie wiem co wy macie z tą 30-stką. Dziś kobiety i po 40-tce rodzą i nie widzę w tym nic złego.

Gość gość
Tak prawdę mowiac, malo która kobiete bawia cudze dzieci, wlasne to co innego. Ale do wlasnych trzeba mieć odpowiedniego faceta, lubic siebie , swoja rodzine i rodzinę partnera,zeby chciec powielac geny. I dobre wspomnienia z dzieciństwa, zeby sie chcialo cos z niego powtórzyc, No i miec jakie takie warunki, milo miec tez miec satysfakcje, ze juz sie cos zdazylo w zyciu osiagnac i nacieszyc partnerem . To przychodzi raczej po 30tce. Ja dojrzałam pózno , taki moment wybrałam świadomie i ok,

Gość gość
Ja mam z dziecinstwa bardzo złe wspomniania.Bardzo.Moze troszke dlatego nie chce.a co do tego ze malo kogo ''bawią''cudze dzieci-ale wiekszosc babek ciumka i zachwyca się słodkimi bobaskami,chociazby w reklamach,mnie one wręcz denerwują i bardziej brzydzą niż rozczulają.

Gość gość
oj tam nie chcesz nie rób nie każdy musi mieć bobasa

Gość gość
Z tym lubieniem siebie i swoich genów jako jednym z istotnych czynników chęci rozmnożenia się trafione w punkt. Ja (i zapewne nie tylko ja) uważam że mam zrąbany genotyp i chęć powielenia go byłaby co najmniej nierozsądna, wręcz nie zniosłabym wyraźnych podobieństw innej istoty do mojej osoby. Są pewne cechy fizyczne czy osobowościowe, których w sobie szczerze nie cierpię a których nie przeskoczę, bo są emanacją kiepskich genów.

Gość gość
gość dziś Nie obchodzą mnie chce znać waszą opinię usmiech.gif i opinię również matek jeśli tu są. Czasem zastanawiam się czy nie będę żałować jak zostanę na starość sama usmiech.gif ale to myślenie znów bardzo egoistyczne xx to nie tyle chodzi o samotnośc, bo zawsze mozna miec przyjaciól. Z moich obserwacji - najlepsze jest to, ze dzieki dzieciom ma sie autentyczny kontakt ze wspolczesnością, z bieżacymi nowinkami czy to technicznymi, czy kulturalnymi, czy modowymi , wieksza wiedzę, szersze horyzonty i zrozumienie wspólczesnosci. Mam dorosłe dzieci i wnuki , obserwuję bezdzietne koleżanki i nie to,ze sa zgorzkniale czy samotne - jednak troche oderwane od zycia, nie z tej epoki,musza sie stale same uczyc wspólczesnego swiata . Kto ma dzieci , dobry kontakt z nimi i ich rowiesnikami , temu przychodzi to automatycznie. Kontakt z mlodszymi pokoleniami jest bardzo cenny i inspirujacy, a najprosciej go miec dzięki wlasnym dzieciom i wnukom

Gość gość
z rodzenia na siłę są depresje i krzywdzenie dzieci,bo miłosc wbrew zapewnieniom społeczenstwa jednak nie przyszła.i takie kasie waśniewskie

Gość gość
Ja jestem facetem, mam 30 lat, i też nie chcę mieć dzieci. Jestem singlem.

Gość gość
Tez tak mam. A na 30stke wszystkie starsze zyczyly mi dzidziusia hehe