Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czytelnik

Polecane posty

Gość gość

Witam Woda żywiec niestety z Żywcem miejscem położonym w przepięknej, górskiej okolicy. Z miejscem z założenia czystym i zdrowym, niestety nie ma nic wspólnego. Woda żywiec jest lana z ujęcia w Mirosławcu, a jest to miejsce na pomorzu zachodnim. Niestety nie jest to miejsce gdzie możemy się spodziewać czystej wody. Jeżeli wody niosą ze sobą jakieś zanieczyszczenia, to zgodnie z prawami fizyki cały syf spływa z polski położonej wyżej nad poziomem morza do miejscowości nadmorskich. Tak więc w Mirosławcu jest woda, ale dla czego nazwano ją żywiec. To z założenia jest chwyt marketingowy, który służy zwiększeniu sprzedaży przy jednoczesnym wprowadzaniu klienta w błąd i prawdopodobnym przekręcie. Myślę, że minister Ziobro powinien się zająć tą sprawą. Znając Jego zapał do spraw związanych z beszczelnym oszukiwaniem społeczeństwa, nazwa ta niedługo zostanie zmieniona na np. "Pomorzanka". Kupując wtedy ten syf, z pełną świadomością, nie będę miał pretensji do producenta i nie będę psioczył na Żywiec, że taki syf wypuszcza na rynek. A swoją drogą, co za jełop jest szefem w Żywiec S.A. że takie byle co funkcjonuje na rynku pod szyldem firmy.

Gość gość
serio na wodzie zywiec jest napisane ze czerpana jest z ujecia w miroslawcu? bo chyba zdajesz sobie sprawe ze maja obowiazek takiej info na etykiecie. btw nigdy ich nie kupowalem bo mi nie smakowala, to nie wiem czy piwo kupowac..