ellenore_24 0 Napisano Luty 12, 2017 witam wszystkich, Nie mam miesiączki od 2 miesięcy , nie wiem co się dzieje bo jeszcze tak długo nigdy mi się okres nie spóźniał. okres mam oczywiście nieregularny .. ostatnio bardzo się stresowałam , wprowadziłam diete ( nic specjalnego -zdrowe odżywianie, unikanie tłuszczu i cukru ) oraz 2 tygodnie temu brałam również tabletki zawierające dichlorowodorek cetyryzyny ... nie mam żadnych objawów ani miesiączki ani ciąży.. bardzo się niepokoje ... prosze o pomoc i jakieś wskazówki .. pozdrawiam i z góry dziękuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kameleą Napisano Luty 12, 2017 Może Twoja dieta jest zbyt radykalna. Jeśli nie jesz tłuszczu i znacznie chudniesz, organizm nie wytwarza wystarczająco hormonów. Sama przez to przechodziłam i musiałam trafić do szpitala na dożywianie, lekarze powiedzieli, że mam szczęście, że nie stałam się bezpłodna :/ A co do tych tabletek to nie wiem, nie słyszałam o takich objawach. Moim zdaniem to jednak kwestia stresu lub diety. Jakie masz BMI? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2017 Kiedy się bzykałaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2017 Przypadki braku miesiączki przy przejściu na dietę są bardzo częste. Moja koleżanka klika lat temu przeszła bardzo trudną sytuację z tego powodu- utraciła miesiączkę na klika miesięcy, rzęsy, bardzo wychudła i ma do tej pory problemy z jelitami i żołądkiem. Idź czym prędzej do dobrego lekarza. sprawdzić trzeba poziom hormonów i wiele innych rzeczy. Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ellenore_24 0 Napisano Luty 12, 2017 kameleą - moje BMI to 25,5 .. nie wprowadziłam radykalnej diety .. zaczełam zdrowo się odżywiać czyli warzywa, owoce .. ale może i masz racje że odstawienie tłuszczu i cukru mogło wywołać zatrzymanie miesiączki ...w ciąży nie jestem- robiłam test i wyszedł oczywiście negatywnie ( tego akurat byłam pewna - ale zrobiłam by rozwiać wątpliwości ) . dzięki wielkie za odpowiedzi - muszę jednak udać się do lekarza . pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach