Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta67

wory pod oczami

Polecane posty

Gość aneta67

Moim problemem są okropne cienie pod oczami :( Staram się wysypiać, gdy tylko mogę, robię okłady z herbaty, ale nic nie pomaga. Maskuję je makijażem, ale i tak nie zawsze wygląda to dobrze jak sobie z tym poradzić? Rozważam już zakup jakiegoś kremu, znacie coś sprawdzonego? ktoś korzystał z Belcils: http://allegro.pl/belcils-roll-on-cienie-i-worki-pod-oczami-i6663007150.html Mam wrazliwe oczy, więc musiało by to być coś delikatnego.

Gość gość
To coś z linka zapomnij. Raz, że cena zdziercza (i w ogóle - bo dużo taniej można znaleźć choćby w niektórych aptekach, i w szczególe bo skład absolutnie jej nie uzasadania), a dwa: nie ma tam absolutnie nic, co by na twój problem pomogło. Nie piszesz, czy cienie są spowodowane przebarwieniem skóry czy problemami naczyniowymi, więc w ciemno nikt nie doradzi. A tak w ogóle sie zdecyduj, w tytule pytasz o coś zupełnie innego niż w treści.

Ja stosuje krem z clinique :) Co prawda nie jest tani, ale dla mnie najważniejsze jest to że działa :)

Gość gość
Przede wszystkim wory pod oczami (jak w tytule), a sińce pod oczami, to 2 rozne rzeczy. jesli masz since, to raczej nic z tym nie zrobic- niestety. Moze pewne kremy z odpowiednimi skladnikami, zniweluja zasinienie w jakims malym procencie, ale nie zlikwiduja ich nigdy. Pozostaje Ci zakrywanie ich makijazem, zeby nie wygladac ciągle na chorą. Sa chyba zabiegi profesjonalne w gabinetach kosmetycznych, polegajace na wstrzyknieciu czegos, co rozjasni cienie, ale zapewne kosztuje to trochę pieniedzy. natomiast jesli masz findusze, to zasiegnij wiedzy u kosmetologa, tudzież dermatologa.

Gość gość
Dla mnie roll-on belcils jest przydatny, ale ja go stosuję raczej na opuchnięte, zmęczone oczy, przy dwójce dzieciaków czasem zdarza się zarwać nockę :) Krem daje przyjemne uczucie schłodzenia i u mnie to się sprawdza, więc nie żałuje pieniędzy. Co do cieni autorki to niestety czasem to może być kwestia genetyczna, ale prawdą też jest, że stres i zmęczenie może je nasilać. W takim wypadku możesz spróbować belcils, na dni, gdy się nie wysypiasz, a na pewno spróbuj zafundować sobie dłuższy wypoczynek :)

Gość gość
Przestań reklamować to GÓOOWNO!!! :O

Gość aneta67
Przepraszam za temat, faktycznie u mnie to są cienie. Na moje usprawiedliwienie powiem, że sama często spotykałam się ze stosowaniem tych terminów zamiennie. Problemów naczyniowych raczej nigdy nie miałam, jak byłam młodsza to w ogóle nie zauważałam żadnego problemu. Teraz dużo pracuję przy komputerze i cienie stały się dość wyraźne, więc miałam nadzieję je rozjaśnić chociaż... ale jak tak piszecie to genetyka też może mieć z tym związek :/ w każdym razie dzięki za odpowiedzi :)

Gość tysia89
Takie wory pod oczami zawsze można upiększyć w jakiś sposób. Najlepiej sprawdza się do tego kremy specjalistyczny pod oczy lub zabieg jak już kremy nie pomagają. Wiele ciekawych zabiegów oferuje salon kosmetyczny w Wrocławiu Coco-time, zerknij na ich propozycje na; http://www.coco-time.pl . Mają tam wiele ciekawych propozycji godnych uwagi. A na pewno doradzą Ci co wybrać, aby było praktyczne i dobra dla Ciebie.

Gość gość
bardzo fajnym kremem jest Remescar pod oczy, sama go używam, bo moje cienie są straszne,. Po aplikacji tego kremu cienie znikają już w kilka minut.