Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY po slubie musze sie wymeldowac z domu rodzinnego??

Polecane posty

Gość gość

po slubie będe mieszkać w domu mojego męża i opuszczam mój ukochany domek rodzinny oraz mame i tate.Jednak będe czesto tam zaglądać do nich itd. Czy musze sie wymeldować stamtąd? Jesli tak to w jakim okresie czasu maks?

Gość gość
ile ty masz lat dziecko ze takich rzeczy nie wiesz?

Gość gość
Meldujesz się tam, gdzie mieszkasz, to chyba jasne? Może zamelduj się u najlepszej przyjaciółki, bo u niej też często bywasz? Aha, jeśli domek jest na rodziców Twojego męża, to oni muszą wyrazić zgodę na zameldowanie Cię w nim. Weź se zadzwoń do urzędu albo podejdź do punktu informacji, jak czegoś nie wiesz.

Gość gość
nic nie musisz. nie ma obowiazku meldunkowego. znam wiele malzenstw gdzie ktores z nich jest dalej zameldowane w rodzinnym

Gość gość
Mozesz byc zameldowana w dwoch miejacach.

Gość gość
Jesli dom jest tesciow to oni musza z Toba jechac do urzedu i oni musza Ciebie zameldowac. Meldunkow mozna miec kilka z tym, ze np rodzice bede placic za smieci jesli sie placi od osoby.

Gość gość
meldunek stały zatrzymaj u rodziców a u męża zamelduj się na czasowo np : co 2 lata odnawialny meldunek

Gość gość
po co sie ma u meza meldowac? na co jej to? i tak w dowodach nie ma juz adresu zamieszkania a do celow kredytowych trzeba osobne zaswiadczenie z UM

Gość gość
jak to ?nie trzeba sie meldowac u meza w domu????bez jaj..... chyba kazda kobieta po slubie melduje sie tam gdzie idzie mieszkac z mezem a z domu rodzinnego sie wymeldowuje.

Gość gość
moj brat jest od 7 lat zameldowany w domu rodzinnym a mieszka od dobrych 6 lat we wspolnie zakupionym mieszkaniu z zona. ona tam jest zameldowana. moja przyjaciolka 2 lata po slubie - zameldowana u swoich rodzicow, jej maz u swoich. wynajmuja wiec rachunki placa do lapki wlascicielowi a listy kazde z nich odbiera co tydzien w domu rodzinnym. jak sie jezdzi co weekend do rodzicow to nie ma problemu

Gość gość
ja dopiero teraz zameldowałam sie w nowo kupionym mieszkaniu. jestesmy małzenstwem od 4 lat i kazdy miał adres zameldowania u swoich rodziców

Gość gość
Ja po 10 latach sie dopiero zameldowalam:)

Gość gość
my mamy meldunek w Starym mieszkaniu które kupiliśmy 10lat temu. jak się dziecko urodziło to po roku kupiliśmy większe ale meldunku nie zmienialismy. Stare mieszkanie podnajmujemy znajomym w cenie opłat.

Nie Musisz. Ja jak kupiliśmy mieszkanie jest chciałam zmienić dowód osobisty że względu na zmianę adresu to mi nie wymieniali bo powiedzieli ze nie ma obowiązku meldunku itp. Ja co prawda zmieniłam zameldowanie po jakimś czasie ale na dowodzie mam inny adres i dobre.

Gość gość
Nie musisz. Mój mąż jest zameldowany nadal u swoich rodziców.

Gość ulka262
Nie musisz sie meldowac. To nie ma nic do rzeczy. Ja sie teraz przemeldowalam po 6 latach (jak rozne sprawy zostaly uregulowane). Przede wszystkim przemeldunek jest kosztowny (25 zl zdjecia, 50zl prawo jazdy, 100 dowod rejestracyjny). A nie dlugo zostanie zniesiony obowiazek meldunku wiec po co tracic kase.