Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

licencjat

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Zdaje sobie sprawę, iż nie jest to idealne miejsce na tego typu pytania, lecz jestem tak zrozpaczona, że muszę to napisać. W czerwcu mam obronę, a nie mam jeszcze kompletnie nic w mej pracy licencjackiej. Tak, wiem - miałaś dużo czasu itp itd - lecz wciąż to przekładałam, a ze strony promotora nie mam co liczyć na zbyt wielką pomoc, ponieważ miał on `trochę olewczy` stosunek do semi. Tu pojawia się me pytania: czy któraś/ który mógłbym mi wytłumaczyć jak w ogóle rozpocząć prace? Spis treści mam już przygotowany. Pierwszy rozdział tyczy się rozwoju emocjonalnego, społecznego i poznawczego. Czy ktoś może mnie nakierować? Wiem, że gdy zacznę pisać 1 podrozdział to poradzę sobie z resztą, potrzebuje jedynie impulsu do działania. Z góry dziękuje, każdemu z osobna!

Gość gość
Ja w czerwcu mam obronę pracy magisterskiej:) dziś zaczęłam pisać prace, jak narazie 10 stron jest :) za mną już obrona dwóch licencjatów wiec znam swoje tempo pisania i wiem ze zdążę :) Dla mnie podstawą jest zgromadzenie literatury bez tego ani rusz, musisz mniec z czego pisać. Najgorsze jak usiądę do pisania, zaczynam przeglądać książki a w nich nic interesującego nie ma .... jak już masz książki to dalej jakość pójdzie. Mój sposób to czytanie danego fragmentu książki potem zamykam książek i pisze to o czym przeczytałam własnymi słowami. Ot cała filozofia :)

Gość xxxxxxxxxx3
Ooo super! :) to już kieruje mnie na pewne tory. Ja właśnie wypożyczyłam książki, lecz gdy zaczęłam je czytać to BARDZO mijały się z tematem. Muszę jeszcze raz zgromadzić literaturę :)

Gość gość
A jaki masz temat ? Wyczuwam tutaj coś psychologicznego ?:)

Gość xxxxxxxxxx3
Agresja dzieci w wieku szkolnym :)

Gość gość
Ja broniłam się rok temu, więc mogę co nieco podpowiedzieć. :) chociaz temat miałam bardziej społeczno polityczny. Pierwsza sprawa to plan pracy - rozdział i podrozdziały. Ja miałam 3-4 praca na ponad 100 str. :P obszerna dość. Dwa literatura. Ja miałam ponad 50 pozycji , których szukałam dużo czasu. Zgromadzona literatura to podstawa do napisania tematu. Ważne jest to jeśli kserujesz sobie literaturę po kika kilka naście stron zawsze zapisuj sobie autorów tytuł, miasto rok wydania np jak nie kserujesz okładki I SPINAJ zszywaczem bo potem może wyjśc z tego niezła makulatura, w której można się pogubić. Trzymaj porządek z literaturą według podrozdziałów , albo jakiś tematów. Jeśli nie masz tego ułożone w jakaś sensowną całość odechciewa się samego pisania. Serio . Zdobądz info jak robi sie przypisy u ciebie na kierunku. Niby są wzory w necie itd. , ale każdy wykładowca życzy sobie według swojej wizji. Najlepiej wiedzieć to już podczas pisania pracy od razu, a nie pózniej by potem nie poprawiać przypisów z korpkami i przecinkami. Dla mnie to była masakra jak miałam ponad 100 przypisów. Plan pracy i tytuły rozdziałów zawsze można je stylistycznie zmienić , jesli nie będą ci idpowiadać, ale trzymaj się tego na czym opierasz w planie pracę. Czytaj akapit i zmieniaj słowa Pisz własnymi słowami ze słownikiem. Rób od razu poprawki, jeśli zrobisz błędy by potem do tego nie wracać. Podczas pisania zaznaczaj sobie na marginesach kserówek gdzie masz dany fragment w pracy. Jest to pomocne. Jeśli chodzi o pisanie : to wstęp , rozwinięcie i podsumowanie. Prace i tak będziesz poprawiać, jeśli dasz promotorowi do sprawdzenia , więc się nie przejmuj. Pisz każdego dnia po kilka stron. Nie odkładaj tego na inny dzień. Wiem, że może się nie chcieć , ale potem jak się wkręcisz w pisanie to będzie z górki. Pracę licencjacka jak się zepnie człowiek w sobie można napisać w 2-4 tygodnie pod warunkiem, że jesteś systematyczna.. Tak więc powodzenia.

Gość gość
Masz problem z praca? A terminy gonią? Dobrze trafiłeś!!! Profesjonalne pisanie prac od podstaw jak i tych już zaczętych. Duże doświadczenie oraz baza dydaktyczna. Piszę: – prace zaliczeniowe: eseje, referaty, opracowania, streszczenia, analizy itp. – prace licencjackie – prace magisterskie – korekty/uzupełnienie – badania do prac – opracowanie pytań egzaminacyjnych – biznes plany – prezentacje multimedialne i wiele innych … Specjalizuje się w wielu kierunkach, wystarczy tylko spytać, a na pewno dam odpowiedzieć. Prace zawsze są sprawdzane w programie antyplagiatowym. Gwarantuje stały kontakt i rzetelność. werka.kaszuba@wp.pl