Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudyśka123123123

Mam problem z układem trawiennym ! pomocy!

Polecane posty

witam, mam pytanie, dziś o 3 w nocy obudziłam się z bolącym żołądkiem, było mi niedobrze i czułam jakbym miała zaraz zwymiotować, było naprawdę nieciekawie, ale prawda jest taka , że po godzinie brzuch bolał mnie w inny sposób, tak, jakbym była głodna i nawet zaczęło mi burczeć w brzuchu, ogólnie mój układ trawienny prawie wcale nie trawi i to się odkłada, piję codziennie siemię lniane więc w ciągu danego czasu powinno się to wszystko unormować, ale takie codzienne bóle mnie strasznie męczą, i niewiem co robić, co o tym myśleć, proszę o szczerą pomoc...

Gość gość
Może masz uczulenie na coś co jesz . Ja tez tak miałam i nadal mam. Nie jedz przez tydzien nic smażonego bo to możliwe ze przez to Nawet jeśli jesz stosunkowo zdrowo to jwk smażysz z automatu może zaszkodzić. Spróbuj robić przez tydzien np zupy pomidorowe czy jakieś takie , ryby w piekarniku zamiast na patelni i spróbuj nie jest mięsa . Mam ten sam problem i w dodatku zmuszam się do jedzenia warzyw i kurczę zauważyłam ze nieco lżej mi po kilku dniach

Gość gość
Głównie staraj się Nie jeść tyle smażonego + więcej warzyw czy tez ryb ... nie smażone ! ( ewentualnie po kilku dniach rygorystycznej diety względem tego iz nie będziesz stosować patelni używaj do smażenia oleju kokosowego bo jest dużo zdrowszy i mniej kaloryczny tzn jego kalorie przekładają się na to iz chudniemy (poczytaj jeśli cie to interesuje).wiec używaj oleju koksowego ALE smaż BARDZO RZADKO ... a pierwsze kilka dni w ogóle nie ruszaj patelni, to samo później - używaj rzadko. Ja jadłam dość znośnie a WĄTROBA od smażonego zaczęła się buntować ! Stad mogą być te bóle.

Gość gość
Piekarnik może nam zastąpić patelnie i jeśli będziesz robić rybę w folii to ona się fajnie zrobi w piekarniku ,do tego warzywa i po kilku dniach organizm zacznie się stabilizować.( ja rezygnuje z jedzenia kurczaka w większości przypadków z. Tej racji iz wcześniej jadłam go prawie codziennie i to smażonego a od smażonego nas boli wątroba i brzuchy i miałam Takie bóle ze padalam na ziemie a nie jem dużo a wręcz bardzo mało i raczej dobre rzeczy ...: Tak Wiec smażone jest naszym wrogiem ! A piekarnik dobra alternatywa. Możesz tez ugotować brokuły w wodzie ,potem odcedzić i polać śmietana wymieszana z czosnkiem i ziołami z dodatkiwm sera feta- idealne danie a już masz zdrowiej bo brokuł gotowany i zdrowy ! I to mówi ci osoba która nie lubi warzyw ze akurat to danie jest cudowne ! Wiec polecam

Gość gość
A co do ryby piekarnikowej i warzyw to ja akurat kupuje mrożonki bo one mi smakują A ten przepis z brokułem gotowanym normwlnie w garnku i wodzie jest serio super. Wiesz tu nie chodzi o to żebyś wpadła w szał bycia fit i nigdy nie jadła kurczaka ... bo to sciema ... ja nawet pizze ostatnio jadłam. Tylko generalnie chodzi o to aby NA STAŁE wprowadzić zdrowy tryb życia . Żebyś csly tydzien jadła zdrowo i z dwa rwzy tylko zjadła niezdrowe. A nie jak Polacy maja w tradycji - cały rok smażone codziennie i jeden dzień zdrowe. Smażone jest pyszne ale doprowadza do tego ze czujemy się ociężali i jak już boli brzuch ze nie dw się tego kontrolować to oznaka ze jest zle . Fajnie żebyś eksperymentowała z tymi zdrowymi propozycjami i o to aby ci smakowały . Ja np łososia kocham i dla mnie to jest lepsze niż kurczak itd ;) te brokuły z tym sosem który opisywałam wyżej tez jest fenomenalny . Chodzi o to żebyś próbowała a nóż się przekonasz. Mi z czwsem wiele rzeczy zaczynało smakować bo ponoc kubki smakowe można wyćwiczyć Wiec warto być otwartym nw wszywtko . A te dwie propozycje z drugiej strony istotne są i pyszne :) jak masz tak brzuch popsuty ( jak i ja ) warto wziąć to wszystko poważnie pod uwagę bo tu chodzi o zdrowie . Teraz na internecie jest masa FIT przepisów które są nierzadko lepsze niż te tradycyjne zalane tłuszczem Wiec warto Jedynie pooglądać i popróbować :) pozdrawiam gorąco , ważne aby wprowadzić dobre żywienie na stałe a nie tylko na czas złego samopoczucia bo to znów wróci jesli znów zmienimy zle nawyki. Gdy ''brzusio'' się podleczy są super FIT przepisy ... z kurczakiem smażonym na patelni w roli głównej Wiec polecam;)

Gość gość
Jeśli poczujesz się serio mega gorzej to dzwon na pogotowie bo nie wiem jakie mass dokładne objawy i co to jest ale jeśli to ci przejdzie niedługo , czy po prostu często cie brzuch boli (mnie bardzo często ) to zdrowe żywienie powinno pomoc! Mi po kilku dniach dopiero brzusio się jakby oczyścił bardziej. Musisz sama przemyślec czy fektyxnie jesz dużo smażonego i niezdrowego i czy to może być od tego czy nie . Nawet chude osoby mogą być przecież chore przez jedzenie ciągłego smażonego i tłustego. Musisz pomyslec czy fsktyxnie jesz coś złego i poszukać przyczyny bo ja niestety internetowo nie jestem w stanie Ci powiedzieć Najlepiej żebyś jadła Zdrowo i wprowadziła tw dietę w życie od teraz ! I jednoczenie poszła na szelki Wypadek do lekarza , ciagle pamiętając o zdrowym jedzeniu . Może ci zrobić usg czy coś :)

naprawdę dziękuję za pomoc, i za przepis z brokułami, tak, jem niezdrowo i to jest po części moja wina, teraz przez takie tłuste pokusy boli mnie żołądek, nie jestem gruba czy coś w tym stylu ale fakt jem niezdrowo, nie powiedziałam ,że mam nerwicę lękową i niedoczynność tarczycy i to też może przez to mnie boleć, teraz ogólnie trudno mi ogarnąć ogólnie życie, na szczęście mam chłopaka który szczerze mnie kocha i wspiera, jeszcze raz dziękuję za rady :)

Gość gość
Zrob test na helicobakter, poczytaj o kandydozie ogolnoustrojowej i zrob cos z watroba. Wiele boli zoladka jest od watroby.

Gość gość
Jeśli jesz faktycznie niezdrowo i w dodatku tarczyca itd to faktycznie może to być na 99% od niezdrowego jedzenia ❤życzę wszystkiego dobrego !

Gość gość
mam podobne problemy kupiłam wkład na parę do garnka i na nim gotuję lub robię w folii; ja brokułów, kapustnych, węglowodanów nie mogę jeść, bo mnie rżnie dosłownie w brzuchu pewnie i ty masz nietolerancję, kup sobie tabletki

Gość gość
22:44 żadna nietolerancja tylko jak je codziennie smażone to brzuch ją boli i tyle . Nie popadajmy w skrajność