Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy chciałabym opisać wam swoją sytuacje i czy mogłybyście mi coś podpowiedzieć w tym temacie

Gość gość
To pisz

Gość gość
pisze i ciagle mi pokazuje ze treść uznana za spam :/ chce wrócić z zagranicy . Mam dwie córki. Na pierwsza otrzymuje alimenty. Mąż i ojciec drugiej córki zobowiązuje się do przesylania mi Ok 3 tys na miesiąc (wracam sama z dziećmi mąż zostaje ) muszę wynająć w pl mieszkanie koszt Ok 2500 zł za dwa pokoje z mediami. Na życie zostanie mi Ok 1000 chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość korzystanie z tego programu

Gość gość
Z własnych oszczędności chce otworzyć działalność (jednak wiadomo ze będę potrzebowała czasu na rozkręcenie nie przewiduje od razu zysków ) alimenty na pierwsza córkę dostaje od jej ojca nie mam ich zasadzonych. Jakie dokumenty będę musiała przedstawic

Gość gość
Na jedną osobę nie może przekraczać 800 zł. Jeśli masz na papierku te pieniądze to oblicz czy będzie ci przekraczać. Macie sadownie te alimenty nakazane czy on tak sam od siebie wysyła?

Gość gość
Jeśli nie masz zasadzonych to faktycznie ich nie masz i nie musisz mówić że coś dostajesz możesz to ukryć. Zapytaj w mops jakie dokumenty będą ci potrzebne

Gość gość
Na pierwsze dziecko sam od siebie. Z drugim mężem się nie rozwodzę poprostu on chce zostać tu a ja już nie mogę tu wysiedzieć . Mąż będzie mi robił przelewy tez sam z siebie i przylatywał co jakiś czas do nas aż się czegoś nie dorobimy.

Gość gość
To dochody męża musisz zgłosić, czy ci się to podoba, czy nie. Po prostu dochód całej rodziny liczysz. Na drugie dziecko dostaniesz tak czy inaczej. Za to nie ma obowiązku wynajmowania mieszkania za taką kwotę...

Gość gość
co facet to dziecko, dobra jeteś

Gość gość
W Szczecinie. Ciężko znaleźć coś taniej mówię orientacyjnie. Czyli muszę wziąć stad zaświadczenie o zarobkach męża. A jeżeli tu nic nie pobieramy na dzieci to czy tez muszę mieć to udokumentowane ? I co jeżeli ani ja ani dzieci nie będziemy miały stałego meldunku ?

Gość gość
prześwietlą Cię od a do z musisz mieć udokumentowane wszystko to jest Polska rzeczywistość

Gość gość
Na drugie dostaniesz co do pierwszego to oni sami wszystko sprawdza. Tylko to trwa kilak miesięcy . Beda sprowadzać dochody twoje i meza. Sprawdza z jakich ulg i maz korzysta w kraju w którym został .

Gość gość
Ale po co zaświadczenie o dochodach? Na pierwsze dziecko się i tak nie łapiesz, a drugie niezależnie od dochodów. Więc tylko składasz wniosek i nie bawisz się w żadne papierki. Adres możesz podać po prostu adres zamieszkania. Jeśli chodzi o świadczenia za granicą- zaznaczasz w formularzu że mąż przebywa za granicą ale nie pobiera świadczeń na dziecko.