Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta bez cukru, mleka, glutenu. Co jesc ? Ktos podpowie ? Stosujecie ?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
kiełki, szczaw, pokrzywy z kaszą gryczaną

Gość gość
co to za głupia moda na takie chore diety ?

Gość gość
Wejdź na dowolny blog wegański/wegetariański (tam jest też mnóstwo przepisów bezglutenowych i bez cukru) typu jadłonomia, mniu mniu albo ogólny typu kwestiasmaku. Tam jest prawdziwe bogactwo fajnych przepisów :) Rozumiem chęć odejścia od cukru (popieram!) i mleka. Z glutenem ostrożnie ;) ale myślę, że mamy tak dużo zdrowych kasz, że z głodu nie umrzesz. Ja odkrywam właśnie kuchnię wegetariańską i zakochałam się w tych smakach!!!

Gość gość
Nie jem mleka - bo zatrzymuje wodę pod skóra, glutenu -ostro ograniczam bo jest wszędzie, białej mąki wcale, cukru omijam wszystko co ma go w składzie. Zamiast cukru używam ksylitolem- ma nim pieke, gotuje itd. Żyje tak 8 miesięcy i żyje. W końcu nie mam problemu z zaparciami, poprawiła się kondycja skóry, paznokci i włosów i schudłam 8kg.

Gość gość
Ja tak jem od 5 lat i żyje, a jeszcze do tego nie jem mięsa

Gość gość
Dzieki, tez cos chce zmienic w diecie, bo zle sie czuje. Badania wychodzą dobre, hormony itd. Ale stan skory pozostawia wiele do zyczenia, zatrzymuje mi sie woda, wiec postanowilam dzialac z dieta.

Gość gość
pieczywo kukurydziane -tylko rób sama. kasza gryczana, jaglana, kukurydziana. wszelkie zupy kremy, mięsa wszelkiej maści. największy problem ze śniadaniem-gotuj kasze lub platki na wodzie i dodawaj mleko ryżowe czy kokosowe i owoce. do pracy domowe pieczywo kukurydziane.

Gość gość
tylko z tą kukurydzą ostrożnie żeby nie była modyfikowana.. A masz nietolerancję na laktozę i gluten? cukier to rozumiem, odstawic slodycze i słodkie napoje, gotować samemu wtedy ominiesz cukier

Gość gość
Weganie nie maja nietolerancji na laktozę, a produktów mlecznych nie jedzą. Polecam blog: http://www.olgasmile.com/ Nie jestem weganką, a często korzystam z jej przepisów, aby odpocząć od mięsa i nabiału. Szczególnie genialne sa kotlety z kasz i warzyw.

Gość gość
Ja tez słyszałam o kukurydzy i soi ze czesto jest modyfikowana genetycznie ale pewnie mozna to na opakowaniu wyczytać. Ps. Co dzisiaj jedliscie na śniadanie fit freaki?