Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ObyMama

Beta hcg

Polecane posty

Gość ObyMama

Witam. Dziewczyny proszę pomóżcie mi zinterpretować ten wynik. A mianowicie chciałam zapytać czy moja beta prawidłowo przyrasta. W piątek zrobilam 2 testy domowe, wyszły oba pozytywnie. Więc odrazu pobieglam zrobić betę, odebralam wynik w poniedziałek...beta wynosi 32952.00 (wynika że jest to 8 tydzien ciąży) Odrazu w poniedziałek zrobilam 2 raz badanie,,, odebralam dziś wynik który wynosi... 56119.00 BOJĘ SIE ZE TO ZA NISKI PRZYROST i ze ciąża nie rozwija się prawidlowo, wizytę u ginekologa mam za 2 dni. Może któraś z was mogłaby mi powiedzieć czy TA BETA I JEJ PRZYROST JEST PRAWIDŁOWY???! Już nie wiem co mam że sobą zrobić tak się martwię. To moja pierwsza ciąża, o którą staralismy się z mężem 2,5 roku....

Gość gość
Beta ok ,teraz juz wolniej bedzie przyrastac

Gość gość
Na tym etapie ciąży beta nie przyrasta tak szybko jak wcześniej. Nie ma większego sensu juz jej robić. Teraz to usg. Powinno być juz serce.

Gość obyMama
Boże tak się martwię aby wszystko było ok, nie wytrzymam chyba do wizyty. Boję się że może to być ciąża pozamaciczna lub bezzarodkowa :( a ten wynik już całkiem mnie przerazil :(

Gość ObyMama
Nie miałam okazji zrobić wcześniej bety, bo całkiem odpuscilam ten cykl w którym zaszlam... Nie miałam wcześniej żadnych objawów poza tym że okres mi się spoznial. Ale pomyślałam sobie ze to zapewne te moje zaburzenia, gdyż nigdy nie miałam regularnych cykli. Zrobiłam test domowy w ubiegły piątek, ponieważ koleżanki mnie zaprosily na imprezkę... A że okres się spoznial to zrobiłam, aby być pewna czy to nie ciaza i w razie czego noe pić alkoholu. Jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam na teście tak wyraźne 2 kreseczki :)) Odrazu pobieglam po drugi test do apteki, a gdy ten również wyszedł pozytywny :) to czemu prędzej na betę :)

Gość gość
Dziewczyno ciesz sie,a nie szukasz dziury gdzie jej nie ma.Wszystko jest w porzadku.

Gość gość
W ciazy pozamacicznej,a tak wysokiej bety bys nie miala.To bedzie zdrowy syn ja Ci mowie.

Gość obyMama
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, troszkę się uspokoilam. Mam nadzieję że z dzidzia wszystko w porządku i ze za 2 dni zobaczę i usłyszę serduszko :)

Gość gość
powodzenia i niech zdrowo rosnie dzidzia

Gość ObyMama
Dziękuję :)oby tak było :)

Gość gość
Jak czytam takie wątki, to uważam że badanie beta hcg powinno być tylko ze skierowaniem i ze wskazań. Albo kosztować 2000 zł.

Gość gość
A co boli cię że ktoś robi betę? Ty za to płacisz czy może kolejkę ci zajmuje do laboratorium? O co ci chodzi?

Gość gość
Kiedys jedna ciążę poronilam i tak się nakrecilam że ja ciez pierdziele. Zaczęło się od bety wlasnie. Potem trzeba było sprawdzić jak przyrasta. Kolejny raz beta, wyszła za mała. Łzy i przekopywanie netu,lekarze, usg, kolejne usg, znow beta i kolejna. Jak sobie teraz pomyślę to po co mi to było. W jakaś psychoze wpadłam. Ciążę i tak poronilam ( nie było zarodka) ale mogłam tak nie swirowac. Potem przy kolejnych ciazach obralam zasadę: co ma być to będzie. Szłam dopiero na usg i to też nie za wcześnie żeby mieć pewność na czym stoję. powiedziałam sobie wtedy nigdy więcej bety.