Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie dziś na obiad? Nie mam pomyslu

Polecane posty

Gość gość
Kasza jaglana, królik w sosie z musztardy, zielona sałata.

Gość gość
spagetti

Gość gość
a zrobię dziś placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym mam zawsze problem z daniami bez mięsa i ryb, staram się robić tak: 2-3 dni w tyg obiad z mięsem, 2 dni ryby, 2-3 jarskie. Robię ryż z warzywami, makaron z sosem szpinakowym, tartę, naleśniki różne, pizzę, już sama nie wiem co by tu wymyślać

Gość gość
Roladki z piersi kurczaka (por,ser żółty,śmietana).ziemniaki,surówka.

Gość gość
gość dziś Polecam blog Jadłonomia i stronę puszka.pl - tam jest masa pomysłów. Ogólnie zacznij przerabiać strączkowe, z takiej soi czy fasoli można zrobić np. pasztet, kotlety, zupy przeróżne, pastę na chleb, zrobić w sosie curry, falafele, różne gulasze...

Gość gość
Żeberka w coli, kasza jaglana, surówka z kiszonej kapusty

Gość zazdrosciciewiesniary
Sałatka cztery sery z żurawiną, orzechami włoskimi i oliwka czarną i kaparami,bakłażan zapiekany z białą mozzarellą i pomidorami suszonymi do tego kuleczki serowe w koszyczku z grillowaną cukinią a takze krewetki w ostrym Pesto zapiekanym w mulach i małże św. Jakuba w pikantnym porto z suszonych pomidorów

Gość gość
o dzięki, fajna ta Jadłonomia, natchnęły mnie spring rollsy. Papier ryżowy, mieszanka chińska mrożonka, makaron ryżowy, przyprawy i można sajgonki zrobić :)

Gość gość
serio robicie takie potrawy? u mnie kapusniak na kosciach wczoraj byly mielone z ziemniakami i kupna suruwka a przed wczoraj kupilam pyzy z miesem w biedronce jutro planuje ziemniaki i paluszki rybne i kapusta kwaszona

Gość gość
dlaczego się dziwisz, że ktoś gotuje "takie potrawy"? Moje obiady to ok 30 minut pracy własnej (czasem czekam, aż np coś się upiecze). Lubię różnorodne jedzenie, nudzi mnie jedzenie w kółko tego samego. nie widze nic złego w kupnych surówkach czy pyzach, sama kupuję czasem pierogi czy kopytka, zupy robie z mrozonek

Gość gość
dla mnie to jakies dziwactwa co wy gotujecie

Gość gość
np co jest dziwactwem? oprócz tego bo to oczywiście prowo: zazdrosciciewiesniary dziś Sałatka cztery sery z żurawiną, orzechami włoskimi i oliwka czarną i kaparami,bakłażan zapiekany z białą mozzarellą i pomidorami suszonymi do tego kuleczki serowe w koszyczku z grillowaną cukinią a takze krewetki w ostrym Pesto zapiekanym w mulach i małże św. Jakuba w pikantnym porto z suszonych pomidorów

Gość gość
Dziewczyny dawajcie jeszcze jakies inspiracje bo tez nie mam weny

Gość gość
Zrobiłam gulasz indyczy z makaronem.

Gość gość
Fasolka po bretońsku z chlebem żytnim.

Gość gość
Curry z kurczakiem z ryżem dzisiaj u mnie, do tego zielona sałata do pogryzania.

Gość gość
Jak ja nie mam pomysłu, to robię pomidorową, albo jarzynową. Do pomidorowej zawsze w szafce jest przecier, czy koncentrat, ryż, czy makaron. W lodówce zawsze mam śmietanę, czy coś w tym guście.

Gość gość
gość dziś A na czym ta pomidorowa? Mięso, warzywa?

Gość gość
Nie do mnie pytanie, ale ja zazwyczaj gotuję pomidorową na wywarze z marchewki i pietruszki, dodaję gęsty przecier i trochę czosnku. Na talerzu dodajemy jogurt grecki. Część rodziny je z makaronem, część z ryżem.

stek z tunczyka z grilla:)) super smaczne i bardzo szybkie do przyrzadzenia:)

Gość gość
gość dziś " jakie" potrawy? przejrzałam cały wątek i poza wspomnianym wyżej ewidentnym prowo widziałam zwykłe, normalne dania; co cię tak zszokowało i dlaczego???

Ja się dzisiaj wymigałam od obiadu i idę z narzeczonym do naszej ulubionej knajpy Greco na pyszne souvlaki :D

Gość gość
Pieczone żeberka z warzywami w sosie pomidorowym :)

Gość gość
gość też nie pisałam wyżej, ale polecam wywar na mięsie z imbirem (tak z 4-5 plasterków) a po pół godzinie dodaje warzywa. Wywar ma fajny lekko ostry smak, ale imbiru nie czuć. Polecam, można na takiej bazie zrobić prawie każdą zupę :)

Gość gość
A u mnie zupa fasolowa podrzucona przez moją mamusię(smak dziecinstwa)losos w folii z piekarnika,pieczone ziemniaczki,brokoly i sosik:)

Gość gość
Przywiozłam od rodziców kotlety, to rozmrożę, do tego buraczki domowe ze słoika i ziemniaki. Ja zamiast kotleta kefir do ziemniaków. Nie chce mi się gotować, dzieciaki jedzą w przedszkolu, mąż jest z tych co zjadają cokolwiek. Jakiś taki leniwy dzień mam dziś:/

Gość gość
Dzisiaj zapiekanka makaronowa z paczka warzyw na patelnie,piersia z kurczaka w sosie beszamelowym;)

Gość gość
A ja mam dzisiaj chińszczyznę.Jutro zupa pieczarkowa z klopsikami.

Gość gość
Krupnik Pieczony kurczak zagrodowy,frytki,surowka z kapusty pekinskiej