Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek33

kursy zawodowe maszyn budowlanych IMBIGS

Polecane posty

Gość Marek33

Cześć, w ostatnim roku na studiach pracowałem na budowie. Wykonywałem głównie zadania pomocnicze. Mam zupełnie inne wykształcenie, ale budowlanka mi się jednak spodobała i chciałbym wyrobić dodatkowe uprawnienia. Na początek chciałbym przejść kurs montażystów rusztowań budowlano montażowych. Jakie ośrodki certyfikacyjne polecacie w Wielkopolsce?

Gość gość
W ogóle nie miałem doświadczenia z budowlanką, ale mój brat założył firmę i potrzebował zaufanego operatora koparko – ładowarki. Postanowiłem zrobić uprawnienia, właściwie trochę w ciemno :) Zdobyłem zaświadczenie od lekarza i zapisałem się na szkolenie do www.atcgrupa.pl , bo bardzo dużo osób polecało na różnych forach budowlanych. Jako, że nie miałem doświadczenia w ogóle to panowie z ośrodka zaproponowali mi dodatkowe godziny praktyczne. Wyjaśniłem sytuację i otrzymałem muszę przyznać bardzo indywidualne warunki współpracy. Skupiono się na tym, abym przede wszystkim poznał podstawy, a później przechodził do rzeczy bardziej zaawansowanych. W grupie zdobyłem też kontakt zawodowy, który umożliwił mi po zdaniu egzaminu wykonanie kilku prostych prac za rzeczywiste pieniądze. Teraz mam etat u brata i realizuję drobne zamówienia na własną rękę. Myślę, że się opłaca. Ten ośrodek bardzo mi pomógł, jestem zadowolony, a ceny poniżej średniej branżowej. Niskie ceny wynikają prawdopodobnie ze specjalizacji, bo naprawdę sporo mają kursów do wyboru.