Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kate3

Alimenty

Polecane posty

Witam. Mam pytanie odnośnie alimentów. W przyszłym roku kończę 18 lat i chciałabym ubiegać się o alimenty i dostawać je na własną rękę, na moje konto. Od dwóch lat mieszkam w UK, zanim wyjechałam dostawałam alimenty od państwa, ponieważ mój ojciec przez 10 lat samowolnie nie wpłacił ich ani razu. Jednak gdy przeprowadziłam się do UK, pobieranie tych alimentów zostało wstrzymane ponieważ nie byłam w Polsce a trzeba było odnowić wniosek. Chciałabym wznowić te alimenty i jeśli jest taka możliwość zgłosić to, że ojciec ich nie płaci przez tak długi okres czasu - by coś z tym zrobili. Wiem tyle, że jest gdzieś za granicą i podobno już od jakiegoś czasu ''jest na celowniku'', ale co z tego? Nie ma żadnego odzewu. Chciałabym z tym coś zrobić, ponieważ te pieniądze mi się należą i będą należały jeszcze przez kilka lat ponieważ nadal się uczę. Niestety jestem jeszcze kompletnie ''zielona'', nie wiem gdzie powinnam się udać i jak się za to zabrać. Czy ktoś z Was mógłby mnie trochę nakierować?

Gość gość
Idź do mopsu w swoim mieście zamieszkania w Polsce tam wszystko po kolei Ci wytłumaczą i pomogą zawalczyć o alimenty.